Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Aluminium kozijnen

Aluminium kozijnen zijn stevig, elegant en gaan heel lang mee. Het wordt vooral gebruikt voor grote raampartijen. In dit artikel bespreken we de voordelen, de prijs en de afwerkingsmogelijkheden van kozijnen in aluminium.

Aluminium kozijnen plaatsen? Contacteer hier vakmannen voor een kosteloze offerte op maat.

 

Kijk op het aluminium kozijn

aluminium kozijnen Aluminium is een metaalsoort dat gebruikt wordt voor kozijnen. Je ziet ze vooral in bedrijfsgebouwen en grote complexen. Bij particulieren zijn kunststof kozijnen meer in trek. Bij particulieren worden aluminium kozijnen gekozen in moderne woningen met grote raampartijen.  Maar door zijn slankheid en elegantie passen deze profielen eigenlijk bij heel veel verschillende stijlen.

 

 

 

 

Voordelen van kozijnen in aluminium

 

Sterk

Aluminium kozijnen kunnen veel gewicht dragen. Daarom worden ze vaak gebruikt bij grote raampartijen. Het is erg stevig en vormvast. Ze hebben een levensduur van wel meer dan 40 jaar.

 

Slank & elegant & mooi

Aluminium profielen worden vaak gekozen op basis van het feit dat ze slank en elegant zijn. Ze passen mooi bij allerlei stijlen en stralen elegantie uit.

voorbeeld aluminium kozijnen

Onderhoudsvriendelijk

Ze vergen weinig onderhoud. Ze trekken geen vuil of stof aan. Daarnaast zijn ze bestand tegen vocht, waardoor ze niet roesten of rotten. Hun kleuren vervagen niet. Deze profielen hoef je dus niet te herschilderen.

 

Onbrandbaar & inbraakwerend

Met kozijnen in aluminium wordt uw huis beveiligd tegen brand en inbraak. Aluminium is als materiaal onbrandbaar. Dankzij de stevigheid van aluminium zullen ze ook helpen tegen inbraak.

 

Duurzaam

Ze hebben een lange levensduur. Ze gaan ongeveer 40 jaar mee. Aluminium kan gerecycleerd worden. Voor de productie van raamprofielen met reeds gebruikt aluminium is er 95 % minder energie nodig.

 

 

Aluminium kozijnen prijs

Aluminium kozijnen zijn ongeveer een vijfde duurder dan pvc.  De productie ervan is arbeidsintensief.  Ze zijn duur, maar enorm sterk en gaan 40 jaar mee. Per vierkante meter betaal je gemiddeld 800 -950 euro.  Dit is een gemiddelde totaalprijs voor het profiel zelf, HR ++-beglazing, plaatsing en btw.  Voor exacte prijzen op maat kan je hier gratis & vrijblijvend een aanvraag doen.

aluminium kozijnen in moderne woning

 

Realisaties en afwerkingsmogelijkheden

 

Combinatiematerialen

Je kan kiezen voor een combinatie van materialen om de isolatiewaarden te verbeteren. Aan de buitenkant kan je kiezen voor aluminium en aan de binnenkant kies je voor hout.

 

Ruiten

Voor de beglazing denk je best op lange termijn. Kies voor sterk isolerende ramen. Zo bespaar je op stookkosten. Dubbel glas (HR ++) of driedubbel glas (HR+++) zijn mogelijke opties.

toepassing aluminium kozijnen

Kleuren

Aluminium ramen zijn te verkrijgen in een ruim assortiment aan kleuren.  Ze kunnen besteld worden in elke mogelijke RAL-kleur.

 

Beschermlaag

Aluminium profielen worden beschermd met een dun laagje. Je kan kiezen tussen het systeem van poedercoaten of het proces van anodiseren. Bij poedercoaten wordt er een elektrisch geladen verfpoeder gespoten op het aluminium, waarna het gebakken wordt in de oven. Bij anodiseren wordt het profiel ondergedompeld in een chemisch bad terwijl het onder elektrische spanning staat.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.