Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kozijnen kopen

Kozijnen kopen kost heel wat geld. Daarom is het belangrijk dat je goed nadenkt voor je ze gaat aankopen. Je hebt de keuze tussen kozijnen uit aluminium, hout of kunststof. Welke kozijnen je kiest, is een kwestie van persoonlijke keuze en budget.

 

8 tips bij het kiezen van nieuwe kozijnen

Bij het kopen van nieuwe kozijnen, is het verstandig om te letten op een aantal zaken.

  1. kozijnen kopen Onderhoud: ben je bereid om je kozijn regelmatig te onderhouden?  Sommige materialen vereisen weinig onderhoud, maar zijn duurder. Andere onderhoudsintensieve materialen hebben dan weer meer uitstraling.
  2. Isolatiewaarde: vergelijk altijd de isolatiewaarde van de verschillende materialen. De nieuwste generatie kozijnen zijn meestal goed geïsoleerd.
  3. Hoogrendementsglas: als je nieuwe kozijnen gaat kopen, dan ga je liefst meteen voor HR-glas. Zo bespaar je energie.

 

 1. Vergelijk prijzen: als je kozijnen koopt, vergelijk dan eerst prijzen van verschillende vakmannen. De kosten van kozijnen kunnen verschillen per aanbieder. Vergelijk hier gratis prijzen van vakmannen.
 2. Budget: zie kozijnen als een investering op lange termijn. De duurste materialen gaan meestal ook langer mee. Vraag je af of de prijs opweegt tegen de levensduur van het materiaal.
 3. Stijl: zorg ervoor dat de kleur en het materiaal van je kozijnen goed past bij de rest van je woning. Je kozijnen zullen de komende tientallen jaren een belangrijk deel bepalen van de uitstraling van je woning. Tenslotte kan je niet alle kozijnen zomaar herschilderen.
 4. Type kozijn: denk goed na over wat voor type kozijn het handigst is op lange termijn. Kies je voor een valraam, een vast raam, een draai-kiepraam of een schuifpui?
 5. Vakmannen: aangezien kozijnen een heuse investering zijn, werk je best samen met een ervaren vakman. Hij weet waar je op moet letten  en kan je heel wat advies geven.

 

Kozijnen kopen in kunststof, hout of aluminium?

Een kozijn kopen kan in verschillende materialen. Ze hebben elk hun specifieke voor-en nadelen en prijs. Je keuze is afhankelijk van je budget en persoonlijke smaak. Weet je niet welk materiaal te kiezen? Vraag dan een gratis offerte op, waar je prijzen en materialen gratis kan vergelijken.

 

Kunststof kozijn kopen

Kunststof kozijnen kopen is een erg verstandige keuze. Het zijn onderhoudsvriendelijke en recycleerbare materialen.  Ze bestaan in verschillende RAL-kleuren. Ook materiaalimitaties zoals hout zijn mogelijk. Zo lijkt het alsof je een houten kozijn hebt, zonder het vele onderhoud. Bovendien gaan kunststof kozijnen erg lang mee. Prijzen beginnen vanaf 700 à 800 euro per vierkante meter, inclusief plaatsing en HR-glas.

Vraag gratis prijzen op voor kunststof kozijnen.

 

Houten ramen

Als je houten kozijnen gaat kopen, heb je de keuze tussen  verschillende houtsoorten. Meestal wordt er een onderscheid gemaakt tussen hardhouten kozijnen en zachthouten kozijnen. Hardhout zijn tropische en duurzamere houtsoorten. Ramen in hout hebben een natuurlijke en warme uitstraling. Ze passen zowel bij moderne als bij landelijke woningen. De prijzen beginnen vanaf 750 à 900 euro per vierkante meter, inclusief plaatsing en HR-glas.

Vraag gratis prijzen op voor houten kozijnen.

 

kozijnen kopen in pvc

 

Aluminium

Aluminium kozijnen zijn slank en oogt strak tegelijkertijd. Ze zijn perfect voor moderne woningen. Je kan ze bestellen in heel wat RAL-kleuren. Bovendien hoef je ze amper schoon te maken. Kozijn in aluminium zijn prijzig, maar gaan ook erg lang mee. Ze hebben een levensduur van gemiddeld 40 jaar. De gemiddelde prijs is 800 à 950 per vierkante meter,  inclusief plaatsing en HR-glas.

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.