Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kunststof kozijnen plaatsen: prijs & mogelijkheden

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsvrij, zijn sterk, hebben een lange levensduur en zijn elke kleur verkrijgbaar. Kunststof kozijnen plaatsen is in Nederland erg populair. Ontdek in dit artikel meer over de voordelen, plaatsing en prijzen van kozijnen uit kunststof.

 

Waarom kunststof kozijnen plaatsen?

Kunststof kozijnen plaatsen Kozijnen in pvc  zijn de best verkochte kozijnen van Nederland.  Kunststof kozijnen schoonmaken is zeer makkelijk en neemt weinig tijd in beslag. Het geringe onderhoud is dan ook één van de grootste voordelen.  Daarnaast heb je dit type kozijnen voor het leven. De levensduur bedraagt ongeveer 50 jaar.  Ze zijn te verkrijgen in bijna elke kleur. Daarbij komt nog eens dat de kleur doorheen de jaren niet verandert. Kunststof kozijnen zijn erg kleurvast. Daarnaast valt de prijs ook enorm mee. Van alle gangbare materialen zijn ze de goedkoopste.

 

 

 

Plaatsing van kozijnen in kunststof

Als je van plan bent om nieuwe kozijnen te plaatsen, laat je dit best over aan een vakman met ervaring. Je zou ook de kozijnen zelf kunnen kopen en plaatsen, maar dat is af te raden.  Om maximaal van uw kozijnen te kunnen genieten, is het verstandig om ze te laten plaatsen door erkende plaatsers. Bovendien heb je er heel wat ervaring voor nodig. Vooral draaikiepramen met hang- en sluitwerk zijn geen taak voor doe-het-zelvers.

 

Prijs van kunststof kozijnen

Een kunststof kozijn valt goed mee qua kosten. Ze zijn goedkoper dan houten kozijnen en aluminium kozijnen. Een stel kozijnen in pvc van 1 vierkante meter kosten gemiddeld 700 à 800 euro, inclusief plaatsing, hoog-isolerend glas en btw. Nieuwe kunststof kozijnen in een klein rijhuis kosten ongeveer € 9500 en € 13 000.  De prijs wordt voornamelijk bepaald door het type raam, de oppervlakte, en de keuze van het glas. Het is altijd verstandig om prijzen aan te vragen bij verschillende bedrijven. Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

kunststof kozijnen plaatsen in moderne woning

 

Soorten glas

Bij het kiezen van nieuwe kozijnen, kan je kiezen uit verschillende soorten glas.  Tegenwoordig maakt men bijna uitsluitend gebruik van hoogrendementsglas. Men duidt ze aan als ISO HR of HR. De plusjes staan voor de mate waarin ze isolerend werken. Zo heb je HR +, maar ook HR ++  en zelfs HR +++.  Het is verstandig om te kiezen voor HR ++-glas voor het beste rendement.  Gemiddeld kosten ze rond de 70 à 80 euro per vierkante meter. De meeste bedrijven zullen kozijnen leveren met dit type glas.  Ze bestaan uit twee ruiten die gevuld zijn met argongas. Daarnaast zijn ze ook voorzien van een speciale coating, zodat er nog minder warmte verloren gaat.

 

Kleuren voor kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn te verkrijgen in een ruime hoeveelheid aan kleuren. Ze zijn in principe te verkrijgen in elke mogelijke RAL-kleur.  Daarnaast kan je ze ook verkrijgen in houtnerfstructuur. Zo kan je genieten van alle voordelen van kunststof kozijnen zonder de nadelen van houten raamprofielen.

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.