Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kunststof kozijnen prijzen

Kunststof kozijnen zijn vaak betaalbare raamprofielen. Ze vereisen amper onderhoud en gaan zeer lang mee. Dat maakt dit type kozijnen bijzonder populair. Ontdek in dit artikel de prijzen van verschillende kunststof raamprofielen.

 

Gemiddelde prijs van een kozijn in kunststof

We kunnen stellen dat een kunststof kozijn van 1 vierkante meter ongeveer 700 à 800 euro kost.  Voor die prijs heb je een kozijn met HR++-glas, geplaatst en inclusief btw. Gemiddeld zijn kunststof kozijnen 15 % goedkoper dan houten profielen en 20 % goedkoper dan aluminium kozijnen. Verbouw je een klein rijhuis en wens je nieuwe kozijnen? Dan zal je gemiddeld tussen de € 9500 en  € 13 000 betalen.

kunststof kozijnen prijzen

Tip: de prijzen zijn ook erg afhankelijk van de aanbieder. Daarom is het altijd verstandig om offertes op maat aan te vragen bij verschillende bedrijven. Nadien kun je zelf de prijzen vergelijken. Zo ontdek je wie de voordeligste kunststof kozijnen aanbiedt. Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

Kunststof kozijnen prijzen per type raam

Een kunststof kozijn is te verkrijgen in verschillende types ramen. Afhankelijk van jouw woning of behoefte, kies je voor een bepaald type raam. In onderstaande prijzen zijn de btw en HR++-glas inbegrepen.

  • Valraam (150 x 200 cm): vanaf € 360
  • Kiepraam (120 x 180 cm): vanaf € 385
  • Vast raam (150 x 200 cm): vanaf € 365
  • Deur (190 x 70 cm): vanaf € 800

Gemiddeld kan je stellen dat de prijs voor de montage quasi gelijk is aan de prijs van het kozijn zelf. Voor een realistische prijs inclusief plaatsing, reken je best de kost van het kozijn maal twee.

raamtypes kunststof kozijnen

 

Welke factoren beïnvloeden de prijs van kunststof kozijnen?

Het type raam en de glassoort. Als je nieuwe kozijnen plaatst, is het altijd verstandig om meteen te kiezen voor hoog isolerend glas. Daardoor gaat er heel wat minder warmte verloren. Dit glas heeft zijn prijs, maar door de energie die je bespaart, verdien je dit makkelijk terug. Op lange termijn is het dan ook verstandig om te kiezen voor HR++-glas. Daarnaast zal ook het raamtype een rol spelen in de prijs.  Zoals je hierboven kan zien, hoe groter het raamtype, hoe duurder. Zoals hierboven reeds aangehaald, is het altijd verstandig om goed de prijzen te vergelijken van verschillende aanbieders.

woonkamer met kunststof kozijnen

 

Waarom zijn kunststof raamprofielen een voordelige keuze?

De onderhoudskosten zijn quasi onbestaande. Om de zoveel tijd afstoffen is voldoende. Daarnaast gaan deze kozijnen ongeveer 50 jaar mee. Daarnaast kan je met kunststof kozijnen de uitstraling van andere materialen faken. Een kozijn met houtnerf print vraagt amper onderhoud, en toch heb je de uitstraling van houten kozijnen. Met een houten kozijn kan je daarom eigenlijk nooit een slechte keuze maken.

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.