Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kozijn met openslaande deuren

Wil je jouw woning naadloos laten aansluiten op je tuin en kunnen genieten van veel natuurlijke lichtinval? Overweeg dan zeker een kozijn met openslaande deuren. Hiermee profiteer je van een open uitstraling en creëer je een esthetische én functionele meerwaarde voor je woning. In dit artikel lees je meer over alle uitvoeringen, prijzen en de voornaamste voordelen van kozijnen met openslaande deuren.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Prijs kozijn met openslaande deuren
Belangrijke aandachtspunten
Waarom vertrouwen op een vakman?
Mogelijke alternatieven
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor een kozijn met openslaande deuren?

Kozijnen met openslaande deuren passen binnen elke woonsituatie. Niet alleen krijgt je huis zo een open uitstraling met meer natuurlijke lichtinval, maar functioneert je kozijn ook als naadloze verbinding tussen je binnen- en buitenomgeving. Daarnaast gebruik je openslaande deuren mogelijk ook om delen van de woning stijlvol van elkaar te scheiden.

Kozijn met openslaande deuren laten plaatsen? Vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt via onze gratis offerteservice.

kozijn met openslaande deuren

 

Mogelijke uitvoeringen

Kozijnen met openslaande deuren zijn af te stemmen op je persoonlijke wensen, woonstijl en budget. Hieronder een overzicht van de mogelijke materialen, kleuren en afwerkingen.

 

1. Materialen

 • Kunststof (PVC): kunststof kozijnen met openslaande deuren zijn populair, aangezien ze budgetvriendelijk en bijna onderhoudsvrij zijn. Daarnaast heeft kunststof een hoge isolatiewaarde, een lange levensduur en is het beschikbaar in vele verschillende kleuren. Zo is zelfs kunststof met een houtlook een optie. Doorgaans kost een kunststof pui met openslaande deuren je € 2.900 – 4.000 (excl. btw en incl. plaatsing).
 • Hout: ben je geïnteresseerd in een tijdloos alternatief met een natuurlijke uitstraling? Dan kies je voor een houten pui met openslaande deuren. Verder heeft hout een goede isolatiewaarde,  is het goed bestand tegen inbraak en is het overschilderbaar. Nadelig is wel dat hout een regelmatig onderhoud vergt. Reken op een richtprijs van € 3.200 – 4.100 (excl. btw en incl. plaatsing).
 • Aluminium: aluminium kozijnen met openslaande deuren zijn erg stevig, licht en onderhoudsarm. Daardoor is aluminium goed geschikt voor grotere puien met dunne kozijnen. Wél is het wat duurder dan hout of kunststof. Het kost je namelijk gemiddeld € 3.300 – 4.500 (excl. btw en incl. plaatsing).
 • Staal: er zijn veel voordelen aan stalen kozijnen. Zo is dit metaal stevig, onderhoudsarm, … Daarnaast heeft het een lange levensduur en geef je hiermee een industriële uitstraling aan je woning. Echter zijn er ook nadelen. Staal is namelijk erg zwaar en moeilijk te plaatsen, waardoor de prijs ook hoger is. Zo kost een stalen kozijn met openslaande deuren ongeveer € 3.600 – 4.700 (excl. btw en incl. plaatsing).

 

2. Kleuren

Wat betreft kleur kan je veel kanten op met openslaande deuren. De belangrijkste factor hierbij is het gekozen materiaal voor het kozijn. Zo is hout of staal bijvoorbeeld achteraf nog te schilderen, terwijl kunststof en aluminium van tevoren zijn aan te schaffen in verschillende kleuren. Over het algemeen kan je kiezen tussen alle bestaande RAL-kleuren voor kozijnen met openslaande deuren.

 

3. Afwerkingen

Afhankelijk van het materiaal zijn de ramen van openslaande deuren op verschillende manieren in te delen. Zo kan je de profielen van een aluminium pui met openslaande deuren slank en elegant laten uitvoeren. Daarnaast kan je ook creatief omgaan met de beglazing zélf. Denk bijvoorbeeld aan HR++ glas met beglazing in lood. Vraag zeker advies aan een vakman voor een compleet overzicht van alle mogelijkheden.

 

Welk type kozijn met openslaande deuren kies ik best?

Welke openslaande deuren kies je? Dit is vooral afhankelijk van je persoonlijke wensen, woonstijl en budget. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en vergelijk vrijblijvend voorstellen van 2 à 3 vakmensen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier.

 

Prijs kozijn met openslaande deuren

Tweedelige kozijnen met openslaande deuren kosten gemiddeld € 2.900 – 4.700 (excl. btw en incl. plaatsing). De prijs hangt vooral af van het materiaal, uit hoeveel delen de pui bestaat, … Enkele richtprijzen:

Soorten kozijnen met openslaande deurenGemiddelde prijs (excl. btw en incl. plaatsing)
Kunststof (PVC)€ 2.900 - 4.000
Hout€ 3.200 - 4.100
Aluminium€ 3.300 - 4.500
Staal€ 3.600 - 4.700

LET OP: dit zijn enkel richtprijzen. Zo verschillen de kosten niet alleen per project (is de pui 2-, 3-, of 4-delig, welk materiaal kies je, is er veel breekwerk vereist, …), maar ook van vakman tot vakman. Maak gebruik van onze gratis offerteservice en ontvang voorstellen van meerdere specialisten. Start je aanvraag hier.

 

kozijnen openslaande deuren

 

Belangrijke aandachtspunten

Kies je voor kozijnen met openslaande deuren? Dan zijn er een aantal aandachtspunten waar je in ieder geval rekening mee moet houden. Een kort overzicht:

 • Hoeveel delen: een kozijn met openslaande deuren is beschikbaar in 2, 3 of 4 delen. Let hierbij wel op dat de gehele pui uit maximaal 2 deuren bestaat. Kies je dus voor meer dan 2 delen? Dan hoeft de doorgang niet in het midden van de pui te zitten en maak je gebruik van aanvullende zijlichten. Hou er ook rekening mee dat de prijs hoger is voor 3- of 4-delige kozijnen.
 • Subsidie: als je openslaande deuren combineert met hoogrendementsglas, kom je mogelijk in aanmerking voor een subsidie. Via de ISDE (Investeringssubsidie Duurzame Energie) kan je € 23 per m² aan hoogrendementsglas en isolerende deuren krijgen. Voor isolerende kozijnen ontvang je € 10 per m². Benieuwd naar de voorwaarden? Een vakman kan je begeleiden tijdens je subsidie-aanvraag.
 • Ventilatie: ook al is de isolerende werking van HR++ glas goed voor je energiefactuur, moet je zeker ook niet vergeten om te ventileren. De luchtkwaliteit in een geïsoleerde ruimte kan namelijk snel afnemen. Overweeg bijvoorbeeld ventilatieroosters boven je nieuwe openslaande deuren.
 • Extra opties: er zijn meerdere geschikte aanvullingen voor openslaande deuren. Denk bijvoorbeeld aan zonwering voor de warme zomerdagen, zijlichten voor extra lichtinval, … Daarnaast kan je openslaande deuren beter beveiligen tegen inbraak met een driepuntssluiting, veiligheidsscharnieren, … Vraag zeker naar je opties bij een gespecialiseerde vakman.

 

Waarom vertrouwen op een vakman?

Doorgaans plaats je niet zelf een kozijn met openslaande deuren. Het is namelijk een ingewikkelde klus waar veel breekwerk bij komt kijken. Daarnaast zijn er een aantal voordelen waar je alleen van profiteert als je een specialist inschakelt:

 • Gericht advies: hoeveel ruimte heb je voor openslaande deuren? Welk materiaal kies je best en heb je zonder zijlicht(en) genoeg natuurlijke lichtinval? Een vakman weet alles op vlak van openslaande deuren en geeft je gericht advies tijdens het aankoopproces en de plaatsing.
 • Prijzen op maat: prijzen voor openslaande deuren variëren sterk en dus is het lastig om een goed beeld te krijgen van de uiteindelijke kostprijs. Een ervaren vakman maakt een goede inschatting op basis van je persoonlijke wensen en budget. Daarnaast kan je via onze offerteservice meerdere voorstellen vergelijken!
 • Correcte uitvoering: het plaatsen van openslaande deuren is complex, vooral als er veel breekwerk bij komt kijken. Zo moet je meestal de oude pui verwijderen en kunnen binnen ook nog verwarmingselementen in de weg zitten.  Met een vakman ben je altijd verzekerd van een correcte plaatsing. Start je aanvraag hier.
 • Financiële voordelen: met een vakman kom je mogelijk ook in aanmerking voor verschillende premies. Denk aan de ISDE, gemeentelijke subsidies, … Is je huis daarnaast ouder dan 2 jaar? Dan kom je ook nog in aanmerking voor een verlaagd btw-tarief van 21 naar 9% op de arbeidskosten.

 

Alternatieven voor kozijn met openslaande deuren

Heb je interesse in openslaande deuren, maar wil je eigenlijk nét iets anders? Dan zijn er nog een aantal alternatieven om te overwegen. Hieronder een overzicht:

 

1. Schuifpui

In plaats van een pui met 2 openslaande deuren kan je ook kiezen voor een schuifpui. Hierbij gaat het om een pui met 1 of meer bewegende vleugels die je opzij kan schuiven. Een schuifpui is specifiek bedoeld als naadloze verbinding tussen je tuin en woning en neemt een stuk minder ruimte in beslag dan openslaande deuren.

 

2. Harmonicadeuren

Twijfel je tussen een schuifpui of openslaande deuren? Misschien is een harmonicadeur dan iets voor jou. Een harmonicadeur (ook wel bekend als een vouwpui) is open te vouwen door een railsysteem met meerdere aparte panelen. Ze kunnen tot 90 cm naar buiten vouwen, dus je hebt vrije ruimte nodig aan de buitenkant van je woning.

 

Wat kies ik het best? Vergelijk offertes bij meerdere vakmannen!

Op zoek naar een vakman om een kozijn met openslaande deuren, een schuifpui, … te laten plaatsen? Vergelijk dan vrijblijvend 2 à 3 voorstellen via onze gratis offerteservice. Zo geniet je niet alleen van gericht advies en prijzen op maat, maar vergelijk je ook gemakkelijk werkwijzen, uitvoertermijnen, … Start je aanvraag via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.