Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kunststof kozijnen: voordelen & prijzen

Kunststof kozijnen zijn populair. Door de vele voordelen zoals de onderhoudsvrijheid, lange levensduur en de betaalbaarheid, zijn ze erg gewild. In dit artikel ontdek je meer over de voordelen, prijzen en soorten van kozijnen uit kunststof.

Kozijnen plaatsen? Contacteer hier vakmannen voor een kosteloze offerte op maat.

 

Wat zijn kunststof kozijnen?

voorbeeld kunststof kozijnen Kunststof kozijnen worden gemaakt van PVC. In Nederland is dit de populairste kozijnsoort. Dat hoeft niet te verbazen. Ze bieden dan ook heel wat voordelen. De onderhoudsvrijheid is één van de grootste voordelen. Je hoeft ze enkel af te stoffen. Van alle kozijnmaterialen heeft kunststof de hoogste isolatiewaarde. Hiermee daalt je energieverbruik én je energiefactuur. Daardoor verdien je je investering makkelijk terug. Ten slotte zijn ze goedkoper dan aluminium en houten kozijnen. Kiezen voor kunststofkozijnen betekent verstandig investeren.

 

Voordelen van een kozijn uit kunststof

Er zijn zoveel voordelen van kunststof kozijnen. Er is een goede reden waarom kunststof raamprofielen de meest verkochte profielen in Nederland zijn.  We vatten de belangrijkste positieve eigenschappen hieronder samen:

+ Onderhoudsvrij: kozijnen schoonmaken is erg makkelijk. Veelal is enkel afstoffen voldoende

+ Hoog isolerend: isoleert het best van alle materialen op de markt.

+ Vochtwerend: beschermd tegen weersinvloeden

+ Geluidsdempend

+ Lange levensduur: gaan tot 50 jaar mee

+ Houtlook: verkrijgbaar met houtnerf-print

+ Groot kleurenpalet: beschikbaar in heel wat RAL-kleuren

+ Recycleerbaar: een milieuvriendelijk materiaal

 

Prijzen kunststof kozijnen

De kunststof kozijnen prijzen vallen enorm goed mee. Ze zijn 15 % goedkoper dan hout en 20 % goedkoper dan aluminium. Ga ook meteen voor HR-glas, zo bespaar je nog meer uit op lange termijn. HR++-glas is hierbij de verstandigste keuze. Voor een kunststof kozijn van 1 vierkante meter betaal je gemiddeld 700 à 800 euro. Dit is inclusief btw, plaatsing, en HR++-glas. Het is altijd verstandig om bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen op maat van jouw woning. Alleen zo kan je verstandig vergelijken. Benieuwd naar de exacte prijzen voor jouw woning?
Vraag hier kosteloos offertes aan bij vakmannen.

kunststof kozijn woonkamer

 

Verschillende draairichtingen


1) Vast raam: 

Vaste ramen kan je op geen enkele manier openen. Vooral voor kamers die inbraakgevoelig zijn, kan dit handig zijn. Je kan ze laten ventileren door ventilatieroosters aan te brengen.

2) Draaikiep-raam:

Een draaikiep raam kan je zowel horizontaal als verticaal openen. Ze zijn erg geschikt voor appartementen als je ze op verschillende manieren wil openen. Nu eens om te ventileren, dan om ze in zijn geheel te openen.

3) Valraam

Valramen zijn geschikt voor badkamers. Ruimtes waar privacy belangrijk is, kunnen dit type raam plaatsen.

4) Klapraam

Klapramen zijn het raam bij uitstek voor zolders.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.