Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kozijnen vervangen: kostenĀ en mogelijkheden

Kozijnen vervangen is vaak beter dan ze te herstellen. Lees hier waarom. In dit artikel ontdek je de kosten en de mogelijkheden van het vervangen van kozijnen.

 

Kozijnen vervangen: hoeveel bedragen de kosten?

Hoeveel het vervangen van je kozijnen je kost, is afhankelijk van het materiaal van de profielen, het soort glas en de installateur.

kozijnen vervangen met hout Kosten houten kozijnen vervangen

Wil je houten kozijnen opnieuw vervangen door houten profielen? Dan zal je woning opnieuw authenticiteit en warmte uitstralen. Met hout kies je voor een materiaal dat lang mee gaat en zich makkelijk laat bewerken. Gemiddeld betaal je tussen de 750 en 900 euro per vierkante meter. In deze prijs zijn plaatsing, montage en HR++-glas inbegrepen. Met HR++-glas bespaar je heel wat energie. De prijs wordt ook beïnvloed door het soort  hout dat je kiest. Hardhout is tot 50 euro duurder dan zachthout.

Lees hier meer over houten kozijnen.

 

Kozijnen vervangen met kunststof kozijn Kozijn vervangen door kunststof profielen

Wil je oude kozijnen vervangen met kunststof? Gemiddeld betaal je per vierkante meter tussen de 700 à 800 euro. Dit is inclusief btw, plaatsing en HR++-glas. Het voordeel aan dit type kozijnen is dat ze lang meegaan en zeer makkelijk te reinigen zijn.  Qua afwerking kan je alle kanten op. Je kan ze krijgen in elke mogelijke kleur. Daarnaast kan je ook kiezen voor kunststof kozijnen  met houtprint. Daardoor krijg je de uitstraling van hout, zonder de nadelen.

Lees hier meer over kunststof kozijnen.

 

Kozijnen vervangen met aluminium Aluminium kozijnen

Een aluminium kozijn kost ongeveer 800 à 950 euro per vierkante meter (inclusief plaatsing, btw en HR++-glas). Ze geven je woning heel wat uitstraling. Ze zijn vooral interessant als je grote raampartijen hebt. Ze kunnen namelijk heel wat gewicht aan. Aluminium profielen zijn enorm sterk en onderhoudsvriendelijk. Vandaar de hogere kostprijs. Ze beschermen tegen brand en zijn inbraakwerend.

Lees hier meer over aluminium kozijnen.

 

 

Tip: Op zoek naar de allerbeste prijs? Vraag offertes aan bij verschillende vakmannen en vergelijk ze. De prijzen tussen de verschillende installateurs kunnen sterk verschillen. Via onze gratis offerteservice kan je vrijblijvend prijzen op maat aanvragen.

 

Wanneer moet je kozijnen vervangen?

Soms is het niet nodig om je kozijnen vervangen, maar kan je ze repareren. Vooral houten kozijnen zijn makkelijk te herstellen. In een aantal gevallen heeft herstellen geen zin, maar moet je ze vervangen. In welke situaties moet je zorgen voor een vervanging?

  • Als het kozijn rot is
  • Als beschadigingen niet meer kunnen hersteld worden
  • Als je het glas van je kozijn wil vervangen (bv.: enkel glas vervangen door hoog isolerend dubbelglas)
  • Als je de indeling van de kozijnen wil wijzigen
  • Als de gemiddelde levensduur van de kozijnen nadert (bv.: kunststof kozijnen gaan 50 jaar mee, zachthouten kozijnen ongeveer 25 jaar)

kozijnen vervangen in moderne woning

 

Waarom is vervangen soms beter dan herstellen?

Soms kan het beter zijn om kozijnen te vervangen in plaats van ze te herstellen. Waarom?

  • Veiligheid: een hersteld kozijn maakt het inbrekers makkelijker. En ook een oud kozijn met enkel glas maakt het ongewenste indringers makkelijk om in te breken.
  • Energieverspilling: een kozijn met enkel glas laat enorm veel warmte ontsnappen. Nieuwe kozijnen met dubbele glazen zijn dan aan te raden. Ook herstelde oude kozijnen isoleren slechter, waardoor veel warmte kan ontsnappen.
  • Uitstraling van je woning: bij een renovatie zullen nieuwe kozijnen je gevel meer uitstraling geven. Als je van plan bent om je huis te verkopen, is je woning alvast aantrekkelijker voor potentiële kopers.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.