Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Beste kunststof kozijnen: hoe vergelijken?

Zijn je kozijnen aan vervanging toe, maar is je budget beperkt? Voor een betaalbare renovatie kies je het best voor kunststof kozijnen. Zo ben je 100% zeker van de meest optimale prijs-kwaliteitsverhouding. Maar hoe kies je nu de beste kunststof kozijnen voor je woning? En met welke factoren moet je zeker rekening houden als je gaat vergelijken? We zetten het op een rij in dit artikel!

 

Wat zijn de beste kunststof kozijnen op vlak van…

Wil je zeker zijn van de beste kunststof kozijnen voor je woning? Leg dan zeker meerdere prijsvoorstellen van professionele vakbedrijven naast elkaar. Zo maak je gegarandeerd een doordachte keuze. Start je aanvraag hier!

 

1. Beste kunststof kozijnen qua merk

beste kunststof kozijnen merk

Eerst en vooral, er is niet zoiets als hét beste merk voor kunststof kozijnen. Verschillende fabrikanten produceren namelijk hoogwaardige kozijnprofielen in PVC. Het komt er dus vooral op aan om voorstellen van meerdere vakbedrijven te vergelijken. Zo krijg je niet alleen een helder beeld van de opties en kwaliteit van meerdere merken, maar ook van de prijzen, mogelijke uitvoeringen, … We lichten graag enkele kwalitatieve merken uit het grote aanbod:

 • Schüco: dit is een toonaangevend Duits merk van kunststof kozijnen. Heel wat vakbedrijven uit zowel Nederland als België werken met Schüco kozijnen. Ze scoren dan ook hoog op vlak van isolatiewaarde, duurzaamheid en afwerking. Al ligt het gemiddelde prijskaartje natuurlijk ook iets hoger.
 • Belisol: dit is een Belgische fabrikant die zowel kozijnen produceert in aluminium als in hout en kunststof. De eerste vestiging ontstond in 1977 in Brussel, maar ondertussen heeft Belisol meer dan 80 showrooms in Nederland, België en Frankrijk.
 • Gayko: ook dit is een Duits kunststof kozijnen merk met distributeurs in Nederland en België. Net als Schüco voldoet deze fabrikant aan de hoogste kwaliteitsnormen qua levensduur, isolatiewaarden, inbraakveiligheid, … Bovendien kies je uit talloze mogelijke uitvoeringen.
 • Weru: ook dit merk is Duits van oorsprong, maar tegelijk sterk geworteld in Nederland met verschillende vestigingen. Weru staat garant voor kwalitatieve kunststof kozijnen, hefschuifpuien en deuren aan een betaalbare prijs. Verschillende vakbedrijven in Nederland werken met Weru kozijnen.

BELANGRIJK: dit zijn slechts een paar fabrikanten. Je hebt bv. ook nog Rehau, Finstral, Deceuninck, … Wat voor jou het beste kunststof kozijnen bedrijf is? Dat kom je pas te weten door meerdere voorstellen van kozijnspecialisten naast elkaar te leggen. Dat kan eenvoudig via onze offerteservice!

 


2. Beste kunststof kozijnen qua type

beste kunststof kozijnen type

De beste kunststof kozijnen… Dat betekent ook het juiste type kozijn op de juiste plaats in je woning. Er bestaan namelijk meerdere modellen waaruit je kan kiezen. Die bepalen voor een groot stuk je wooncomfort en de uitstraling van je huis of appartement. We zetten de belangrijkste soorten kozijnen op een rij:

 • Vast kunststof kozijn: zulke ramen kan je niet openen. Daardoor zijn ze ook het meest budgetvriendelijke type. Wil je dus kosten uitsparen? Dan is het slim om op bepaalde plaatsen voor vaste kozijnen te kiezen. Het is doorgaans niet nodig om te verluchten met elk kozijn in je woning.
 • Kunststof draaikiepkozijn: dit type kozijnen komt het vaakst voor. Je kan ze zowel volledig opendraaien als in een kiepstand zetten. Zo bepaal je zelf in hoeverre je de ruimte verlucht. Let op: door het complexere hang- en sluitwerk zijn zulke kunststof kozijnen wel iets duurder.
 • Kunststof schuifpui: ook een schuifpui kan je in kunststof laten vervaardigen. Zo’n schuifpui komt goedkoper uit dan uitvoeringen in aluminium, hout of staal. Let wel op: kunststof is niet het meest geschikte materiaal voor schuifpuien met grote afmetingen. Voor een optimaal gebruikscomfort en elegante profielen kies je in dat geval beter voor aluminium of hout.

TIP: het komt er dus vooral op aan om het juiste type kunststof kozijnen op de juiste plaats in je woning te plaatsen. Zo ben je zeker van het beste wooncomfort aan de scherpste prijs. Een professioneel vakbedrijf kan je hierover advies op maat geven. Kom nu in contact met vakbedrijven gespecialiseerd in kunststof kozijnen!

 


3. Beste kunststof kozijnen qua prijs

beste kunststof kozijnen prijs

Sowieso bieden kozijnen in kunststof doorgaans de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Het materiaal is iets minder prijzig dan de alternatieven en vaak gaan zulke kozijnen makkelijk tot 30 à zelfs 50 jaar mee. Let wel op: de goedkoopste kunststof kozijnen zijn niet noodzakelijk de beste kunststof kozijnen. Hoe ben je dan zeker van kwaliteit tegen een correcte prijs? Enkele sleutelfactoren op een rij:

 • Merk/kwaliteit: goedkoop is vaak duurkoop, dat is bij kunststof kozijnen niet anders. Daarom kies je het best voor een kwalitatief merk. Pas zo profiteer je optimaal van de voordelen van zulke ramen: duurzaam, onderhouds- en gebruiksvriendelijk, goede isolatiewaarden, …
 • Plaatsing: de arbeidskosten variëren vaak van vakbedrijf tot vakbedrijf. Ga dus zeker na hoeveel je betaalt voor het plaatsen van je kunststof kozijnen. Hetzelfde geldt voor de voorrijkosten. Door gericht te vergelijken, kan je vaak nog behoorlijk wat geld uitsparen.
 • Afwerking: ook de uiteindelijke uitvoering van je kunststof kozijnen bepaalt in zekere mate de eindprijs. Ga je bv. voor standaard witte profielen of laat je een houtnerfstructuur in de profielen persen? Kies je voor een basic kleur of voor een tint die afwijkt van het standaard aanbod?
 • Type: vaste kozijnen in kunststof kosten het minst. Je kan dus kosten uitsparen door zulke ramen op strategische plaatsen te integreren in je woning. Om te zorgen voor voldoende verluchting moet je natuurlijk ook enkele draaikiepkozijnen laten installeren. Een kunststof schuifpui is dan weer het duurst.

Zeker zijn van een correcte prijs voor je kunststof kozijnen? Vergelijk dan de kostenposten op de offertes van meerdere vakspecialisten. Start je aanvraag hier!

 


4. Beste kunststof kozijnen qua uitvoering

beste kunststof kozijnen uitvoering

Eén van de grote voordelen van kunststof kozijnen is de brede waaier aan mogelijke uitvoeringen. Want zo vind je altijd kozijnen die perfect bij jouw woning en je persoonlijke smaak passen. Welke uitvoering dan de beste is, hangt vooral van je eigen voorkeuren af. Je kan alvast verschillende keuzes maken op vlak van…

 • Kleur: kunststof profielen kan je laten coaten of bekleden met een folie naar keuze. Daardoor is elke denkbare kleurtint mogelijk. Bovendien kan je ook kiezen voor kunststof met een houtnerfstructuur. Zo koppel je die natuurlijke houtlook aan de voordelen van PVC (goedkoper, onderhoudsvriendelijker, …).
 • Structuur: hou je van een gladde uitstraling? Of verkies je net een ruwere structuur met een grovere korrel? Bij kozijnprofielen in kunststof bepaal je die structuur ook helemaal zelf.
 • Glansgraad: de folie of de coating op de kunststof profielen bepaalt ook de glansgraad. Jij kiest dus zelf of je gaat voor kozijnen met een hoogglans of net voor een mattere uitvoering.
 • Beglazing: er bestaan verschillende varianten van hoogrendementsglas. Hoe hoger de isolatiewaarde, hoe hoger de prijs. HR++ glas is tegenwoordig de standaardkeuze bij renovaties en nieuwbouw, maar je kan bv. ook kiezen voor driedubbel glas in je kunststof kozijnen. Zo ligt je warmteverlies het laagst.

Benieuwd naar de mogelijke uitvoeringen voor jouw woning? Vergelijk dan zeker het aanbod aan kunststof kozijnen van meerdere vakspecialisten. Zo krijg je een goed zicht op de mogelijkheden en kies je zeker de juiste kozijnen voor jouw project. Start nu met vergelijken!

 


5. Beste kunststof kozijnen qua leverancier

beste kunststof kozijnen leverancier

Om zeker te zijn van de beste kwaliteit voor kunststof kozijnen, is het belangrijk om samen te werken met een betrouwbaar vakbedrijf. Zo’n vakspecialist werkt enkel met hoogwaardige merken en zorgt bovendien voor een correcte plaatsing. Maar hoe kan je nu gericht zulke kozijnen-experts vergelijken om de beste leverancier te vinden? Enkele tips:

 • Adviezen: welk type beglazing bevelen de vakbedrijven aan? Welk type kozijnen zouden ze waar plaatsen? En wat met hun aanbod aan kleuren, glansgraden, …? Op basis van het professionele advies kan je meestal al afleiden of je met een geschikte, betrouwbare kozijnspecialist te maken hebt.
 • Prijzen: bij het vergelijken staar je je het best niet blind op de eindprijs. De goedkoopste offerte is niet noodzakelijk de beste. Hou ook rekening met de kwaliteit van de kunststof kozijnen zelf, de werkwijze bij de plaatsing, de aandacht voor details, …
 • Garantie: kijk zeker ook naar de garantie op zowel je kunststof kozijnen zelf als op de kwaliteit van het uitgevoerde werk. Die termijnen kunnen namelijk verschillen van vakbedrijf tot vakbedrijf.
 • Ervaring en referenties: de beste manier om te weten welk vlees je in de kuip hebt? Dan is het bekijken van vorige realisaties van een kozijnen-expert en de online referenties. Zo krijg je een goed beeld van de kwaliteit van het geleverde werk. Ook de ervaring van een leverancier is een goede indicator.

Betrouwbare vakbedrijven actief in je buurt? Die vind je snel, eenvoudig en helemaal gratis door het offerteformulier in te vullen. Vind een geschikte kozijnen-expert voor jouw project!

 


CONCLUSIE: kunststof kozijnen vergelijken loont

De beste kunststof kozijnen zijn ramen die passen bij je woning, van topkwaliteit zijn en ook geplaatst zijn volgens de regels van de kunst. Wil je met jouw kozijnen deze 3 sleutelfactoren afvinken? Dan raden we je sterk aan om offertes aan te vragen bij meerdere vakbedrijven en die grondig te vergelijken. Dat is de beste manier om een goed beeld te krijgen van de kwaliteit van de kozijnen, de mogelijke uitvoeringen en de vakkennis van de leveranciers in kwestie.

Hoe kan ik snel meerdere kozijnen-offertes vergelijken? Simpel, je vult gewoon het onderstaande offerteformulier in. Daarna nemen meerdere vakbedrijven contact met je op om jouw project te bespreken en een vrijblijvend voorstel uit te werken.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.