Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kunststof kozijnen houtlook

Kunststof kozijnen zijn een populaire keuze onder woningeigenaren, onder meer vanwege de grote keus aan uitvoeringen. Een van die opties is PVC met een houtlook. Kunststof kozijnen met een houtlook combineren de duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid van PVC met de tijdloze uitstraling van hout. Welke soorten houtlook kunststof kozijnen zijn er?  Hoeveel kosten ze en wat zijn de voordelen? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Soorten kunststof kozijnen met houtlook
Prijzen houtlook kozijnen
Glassoorten voor  kunststof kozijnen
Houtlook kunststof kozijnen of echt hout?
Vraag vrijblijvend je offertes aan

 

 

Waarom kiezen voor kunststof kozijnen?

Er zijn meerdere redenen om te kiezen voor kunststof kozijnen. Hieronder de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Budgetvriendelijk: PVC kozijnen zijn een goede optie als je budget beperkt is. Ze zijn goedkoper dan ramen in hout, aluminium of staal, afhankelijk van de kwaliteit van de kunststof.
  • Duurzaam: kunststof gaat lang mee en is goed bestand tegen weersinvloeden. Zo schommelt de gemiddelde levensduur van PVC rond de 50 jaar. In combinatie met de relatief lage prijs ben je met kunststof kozijnen dus zeker van een optimale prijs-kwaliteitsverhouding.
  • Gemakkelijk in onderhoud: PVC kozijnen houd je schoon met warm water en een neutraal schoonmaakmiddel. In tegenstelling tot andere materialen vergt het onderhoud van kunststof kozijnen dus weinig tijd en moeite.
  • Veel verschillende uitvoeringen: in het geval van kunststof heb je een ruime keuze aan kleuren, glansgraden, structuren, … Kunststof kozijnen met een houtlook zijn een mooi voorbeeld van de veelzijdigheid van PVC.

kunststof kozijnen houtlook

 

Soorten kunststof kozijnen met houtlook

Kunststof kozijnen met een houtnerf zijn verkrijgbaar als schuiframen, valramen, vaste ramen, … en met verschillende houtprofielen. Dankzij gespecialiseerde productietechnieken vallen kunststof kozijnen met houtlook bovendien amper nog te onderscheiden van echt hout. Maar hoe brengen bedrijven die houtnerfstructuur aan op de raamprofielen? Daarvoor bestaan 2 methodes:

 

1. Houtlook kozijnen met decoratiefolie

Bij deze methode wordt de houtnerfstructuur eerst op een folie aangebracht. Die decoratiefolie wordt dan op het kozijn geplakt. Hiermee creëer je een realistisch beeld van hout voor je PVC kozijnen. Daarnaast leent decoratiefolie zich ook nog voor veel verschillende houtkleuren en -motieven. Denk hierbij aan eik, mahonie, oregon, … Tip: kies voor hoogwaardige houtlook kozijnen met een decoratiefolie. Zo vermijd je dat die folie na verloop van tijd loskomt.

Een goede keuze als… je houdt van die rustieke, natuurlijke houtkleur en een uitgesproken houttekening.

 

2. Houtlook kozijnen met geperst houtprofiel

Naast decoratiefolie kan je ook kiezen voor geperste houtprofielen in PVC. Hierbij is de houtstructuur rechtstreeks in de kunststof geperst. Dit type profiel is aan te raden als je egale afwerkingen belangrijk vindt. Het nadeel aan deze methode is dat er minder verschillende kleuren zijn om uit te kiezen. Zo kies je uit standaardkleuren als wit, blauw, groen, …

Een goede keuze als… je wil kiezen voor een realistische, duurzame houtstructuur op lange termijn.

 

Welke soort kunststof kozijnen met houtlook kies ik best?

Het kiezen van houtlook kunststof kozijnen hangt af van je woning, je budget en je persoonlijke wensen. Wil je een goed overzicht van de verschillende mogelijkheden? Vraag dan gratis verschillende voorstellen aan bij schrijnwerkers actief in je buurt. Zo kan je niet alleen verschillende houtkleuren- en motieven vergelijken, maar ook prijzen, uitvoertermijnen, …

Geïnteresseerd in kunststof kozijnen met houtlook? Je kan vrijblijvend offertes aanvragen bij meerdere vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Prijzen houtlook kozijnen

Hoeveel kosten PVC kozijnen met een houtlook? Doorgaans is deze prijs ongeveer hetzelfde als voor kozijnen met een gladde structuur. Je kan rekening houden met de volgende richtprijzen:

Type PVC kozijnGemiddelde prijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vast raam€ 100 - 250
Draaikiepraam/valraam€ 150 - 300
Schuifraam€ 700 - 900

LET OP: dit zijn slechts richtprijzen. Daarnaast verschillen de prijzen ook van vakman tot vakman. Ben je benieuwd naar een precieze prijs voor jouw project? Ontvang vrijblijvend prijsvoorstellen op maat bij verschillende schrijnwerkers actief in je buurt. Start je aanvraag hier.

 

kunststof kozijnen met houtnerf

 

Glassoorten voor kunststof kozijnen

Kunststof ramen zijn uit te rusten met verschillende soorten glas. Zo kies je tussen de volgende varianten:

Glassoort Gemiddelde prijs per m²
Dubbelglas€ 100 - 115
Hoogrendementsglas (HR, HR + of HR ++)€ 105 - 140
Driedubbel glas€ 150 - 230

 

Kunststof of houten kozijnen?

Kies je nu beter voor kunststof kozijnen met een houtlook of tóch voor echt hout? Met kunststof kozijnen met een houtnerf ben je alvast zeker van de volgende voordelen ten opzichte van houten ramen:

  • Betere prijs-kwaliteitsverhouding: een iets lagere aankoopprijs in combinatie met een langere levensduur maakt dat houtlook kozijnen een betere prijs-kwaliteitsverhouding hebben dan echte houten ramen.
  • Duurzamer: kwalitatieve PVC kozijnen zijn beter bestand tegen weersinvloeden en hebben een langere levensduur. Bij kunststof heb je namelijk geen kans op houtrot, verkleuring en verwering, …
  • Brandveiliger: in tegenstelling tot echt hout is kunststof onbrandbaar. Kortom, met kunststof kozijnen met een houtlook verhoog je de brandveiligheid van je woning.
  • Betere inbraakbeveiliging: door een stalen binnenwerk zijn kunststof kozijnen goed beveiligd tegen inbrekers. De kans op inbraak is hiermee dus beperkt.
  • Onderhoudsvriendelijker: na verloop van tijd moet je houten raamprofielen behandelen met beits, vernis of olie. Dat is bij houtlook kozijnen in PVC niet het geval. Gewoon af en toe reinigen met warm water en een zachte doek volstaat.

 

Houtlook kozijn of echt hout? Schakel een vakman in!

Wil je een houtlook verwerken in je kunststof kozijnen of ga je liever voor echt hout? Laat je adviseren door een vakman om altijd tot het beste resultaat te komen. Leg contact met professionele vakmensen actief in jouw buurt via het onderstaande offerteformulier:

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.