Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Houten kozijnen

Houten kozijnen hebben een warme uitstraling en isoleren goed. Ze passen bij elke type woning. Meer info over de voordelen, de kostprijs, de isolatiewaarde en voorbeelden van realisaties vind je hier.

Houten kozijnen plaatsen? Vraag hier online offertes aan bij verschillende kozijnspecialisten.

 

Voorbeeld houten kozijn Het houten kozijn

Het houten kozijn is universeel. Het geeft een woning met een traditionele bouwstijl nog meer cachet. Anderzijds zullen houten kozijnen ook perfect passen bij moderne woningen. In principe passen ze bij elke mogelijke bouwstijl. Als je je graag onderscheidt, kan je opteren voor een gekleurd kozijn.  De meeste mensen kiezen echter voor de natuurlijke kleur van het hout.  Vooral in particuliere woningen zie je kozijnen met dit natuurlijke materiaal.

 

 

 

Voordelen van kozijnen in hout

Waarom zou je kiezen voor houten raamprofielen?

  • Duurzaamheid: de levensduur van een houten kozijn is lang. Hoe lang een kozijn werkelijk meegaat, is afhankelijk van de houtsoort. Hardhout bijvoorbeeld gaat langer mee dan zachthouten kozijnen (40 jaar vs. 25 jaar).
  • Sterk isolerend: Van alle mogelijke materialen voor kozijnen, isoleert hout het best.
  • Makkelijk bewerkbaar: hout is een materiaal dat eenvoudig te bewerken is. Ben je de kleur van je kozijn beu na een aantal jaar? Dan schilder je er vrij eenvoudig een nieuw laagje verf over. Profielen die beschadigd zijn, kan je gemakkelijk zelf herstellen.
  • Warm karakter: een houten kozijn is warm qua karakter. In tegenstelling tot kunststof en aluminium, verhoogt dit de authenticiteit van je woning.

Houten kozijnen in moderne woning

 

Isolatiewaarde

Hout staat bekend om zijn goede isolerende eigenschappen. De isolatiewaarde (of U-waarde) wordt uitgedrukt in aantal watt per vierkante meter (= W/m²K). Deze warmtedoorgangs coëfficiënt geeft aan hoeveel warmte een materiaal doorlaat. Hoe lager deze waarde, hoe beter het isoleert.

 

voorbeeld moderne woning houten raamprofiel

Houten profielen hebben een U-waarde tussen de 0,8 – 0.63  W/m²K. De U-waarde van aluminium profielen bedraagt 1.5 – 0.8 W/m²K. Het verschil is hier bijna twee keer zo groot. Uiteraard speelt de beglazing die je kiest ook een rol. Enkel glas zal nog te veel warmte doorlaten. Het is dus verstandig om meteen te kiezen voor hoogrendementsglas (bv.:HR++), om energie te sparen.

 

Houten kozijnen kosten

De prijs van hout is gemiddeld duurder dan PVC, maar goedkoper dan aluminium. Als je het lagere energieverbruik door de goede isolatie in rekening neemt, valt de prijs goed mee. Voor een houten kozijn betaal je per vierkante meter gemiddeld tussen de 750 euro en 900 euro. In deze kosten zijn plaatsing, montage en dubbel glas meegerekend. Als je dit te duur vindt, kan je ook opteren voor kunststof kozijnen met een houtlook. Benieuwd naar de prijs op maat van jouw project? Klik hier.

 

houten kozijnen klassieke woning

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.