Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kozijnen prijzen

Als je nieuwe raamkozijnen gaat plaatsen, dan zal het uitzicht ervan sterk bepaald worden door het materiaal dat je kiest. Aluminium, hout en kunststof behoren tot de populairste keuzes. Hier overlopen we de kozijnen prijzen per materiaal.

 

Kozijnen prijzen per materiaal

kozijnen aluminium Aluminium kozijnen prijzen

Kozijnen die vervaardigd zijn uit aluminium zijn erg elegant en hebben een lange levensduur. Ze passen bij vele bouwstijlen, maar worden vooral gebruikt in bedrijven en in moderne woningen met grote raampartijen. Een groot voordeel van aluminium kozijnen is hun onderhoudsvriendelijkheid. Ze trekken nauwelijks vuil aan en ze zijn bovendien nog eens bestand tegen vocht, waardoor je niet moet vrezen voor roest. Kozijnen uit aluminium verhogen ook de veiligheid van je woning; ze zijn niet brandbaar en hun stevigheid schrikt eventuele inbrekers af.

Prijs: gemiddeld 800 tot 950 euro per vierkante meter

Wil je meer weten over aluminium kozijnen? Klik dan hier.

 

houten kozijnen Hout

Hout is een veelgebruikt materiaal in de bouwsector. Het heeft een warme uitstraling en kan zowel bij een klassieke als bij een moderne woning toegepast worden. Ook voor kozijnen wordt het dan ook vaak gebruikt, mede door zijn goede isolerende eigenschappen. Een leuk voordeel aan kozijnen uit hout is dat je ze zelf kan bewerken. Als je de kleur van je houten kozijnen beu bent, zal een nieuw laagje verf meteen een verschil maken. Daarnaast gaan deze kozijnen ook lang mee. De precieze levensduur van een houten kozijn hangt uiteraard af van de houtsoort.

Prijs: gemiddeld 750 tot 900 euro per vierkante meter

Klik hier om naar het artikel over houten kozijnen te gaan.

 

kunststof kozijnen Kunststof

Kunststof kozijnen worden vervaardigd uit PVC. Hun grootste troef is hun uitstekende isolatiewaarde. Hierdoor zal je minder energie gaan verbruiken en dat merk je op de factuur. Een ander groot voordeel van kozijnen uit kunststof is dat een eenvoudige afstofbeurt volstaat als onderhoud. Kunststof kozijnen hebben daarnaast een erg lange levensduur, ze zijn vochtwerend en ze zijn beschikbaar in heel wat kleuren. Zo vind je zeker wel een kozijnkleur die past bij de rest van de woning. Een laatste voordeel is dat de kunststof kozijnen prijzen erg interessant zijn.

Prijs: gemiddeld 700 tot 800 euro per vierkante meter

Klik hier voor meer info over kunststof kozijnen.

 

stalen kozijnen Stalen kozijnen prijs

Kozijnen uit staal ogen erg authentiek en zorgen voor een industriële look. Dankzij hun dun profiel kan je er grote raamoppervlakken mee indelen in kleinere vakken. Ze zijn erg stevig, wat erg afradend werkt voor mogelijke inbrekers. Je hoeft ze nauwelijks te onderhouden en door hun goede isolatiewaarde kan je ook besparen op je energierekening. Stalen kozijnen gaan erg lang mee en ze zijn net als aluminium en kunststof kozijnen beschikbaar in vele kleuren. De redelijk hoge prijs is wel een nadeel aan raamkozijnen die uit staal gefabriceerd zijn.

Prijs: gemiddeld 1100 tot 1200 per vierkante meter

Klik hier om meer te weten te komen over stalen kozijnen.

 

Wil je prijsvoorstellen aanvragen bij professionals voor de plaatsing van nieuwe kozijnen? Via de offertepagina kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij vakmannen. Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

Welke kozijnen kiezen?

Welk materiaal je uiteindelijk kiest voor de kozijnen, hangt onder meer af van je budget en persoonlijke voorkeur.  Als de prijs voor jou het belangrijkst is, dan kies je best voor kunststof kozijnen. Wil je liever af en toe kunnen variëren, dan is hout misschien de beste optie omdat je dit makkelijk kan overschilderen. Stalen kozijnen zijn interessant voor wie op zoek is naar kozijnen met een industriële look. Aluminium kozijnen zijn dan weer vooral aantrekkelijk als je grote, stevige raampartijen wil.

kozijnen prijzen

Het materiaal is niet de enige factor die de prijs zal bepalen. Ook het glas dat je kiest, zal een grote rol spelen in de prijsbepaling. Zo kan je tegenwoordig kiezen uit vele soorten isolatieglas met hoog rendement. Dit zal bij aankoop iets duurder zijn, maar door te kiezen voor isolerend glas zal je wel flink kunnen besparen op je energierekening.

 

Kozijnen prijzen vergelijken

Het spreekt voor zich dat je prijzen gaat vergelijken als je nieuwe kozijnen wil aankopen. Op die manier kan je je goed informeren over de mogelijkheden en kan je de beste aanbieding ontdekken.

Als je op zoek bent naar een vakman voor de plaatsing van nieuwe kozijnen, dan kan je terecht op de offerteservice van kijkopkozijnen.nl (zie onderstaand formulier). Daar kan je gratis en vrijblijvend offertes aanvragen bij professionals:

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.