Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Nieuwe kozijnen: mogelijke materialen & prijzen

Kozijnen voor ramen en deuren zijn beschikbaar in verschillende materialen. Wil je nieuwe kozijnen plaatsen, dan moet je je dus goed informeren over de voor- en nadelen van de mogelijke opties. Hier vind je een overzicht van veelgebruikte materialen voor kozijnen en hun prijzen.

 

Materialen voor nieuwe kozijnen

Als je nieuwe kozijnen wil plaatsen, dan zal de materiaalkeuze een belangrijk element zijn. Hier vind je alvast de meest gebruikte materialen voor kozijnen voor ramen en deuren, met een gemiddelde prijs.

 

nieuwe kozijnen aluminium 1) Kozijnen uit aluminium

Aluminium raamkozijnen zijn erg stevig. Daarom worden ze vaak toegepast bij grote raampartijen. Dankzij hun stevigheid gaan ze ook lang mee. Daarnaast geven aluminium kozijnen je woning een moderne en elegante look. Een ander voordeel aan alu kozijnen is de onderhoudsvriendelijkheid. Aluminium heeft weinig last van roest, waardoor je lang kan genieten van het uitzicht ervan.

Prijs: gemiddeld 850-1000 euro/m² (kozijn en HR++ glas, incl. plaatsing)
Vraag hier vrijblijvend offertes aan voor aluminium kozijnen.

 

 

kozijnen uit hout 2) Hout voor een natuurlijke uitstraling

Ben je op zoek naar nieuwe kozijnen, dan kan je ook kiezen voor hout. Dit materiaal zorgt voor een warme en natuurlijke uitstraling. Daarnaast is de goede isolatiewaarde van houten kozijnen nog een extra troef. Aangezien hout makkelijk overschilderbaar is, kan je zelf in grote mate het uitzicht van de kozijnen bepalen. De levensduur van houten kozijnen is afhankelijk van de gekozen houtsoort.

Prijs: gemiddeld 750-950 euro/m² (kozijn en HR++ glas, incl. plaatsing)
Vraag hier kosteloos prijzen op maat aan voor houten kozijnen.

 

 

nieuwe kozijnen uit kunststof 3) Nieuwe kozijnen uit kunststof plaatsen

Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan kozijnen uit hout of aluminium. Ze zijn erg makkelijk te onderhouden en gaan lang mee. Bovendien hebben ze ook nog eens een goed isolerend vermogen, wat belangrijk is voor het besparen van energie. Bij het plaatsen van nieuwe kozijnen kan je kiezen voor pvc met houtnerfstructuur; zo combineer je de natuurlijke uitstraling van hout en de voordelen van kunststof.

Prijs: gemiddeld 700-800 euro/m² (kozijn en HR++ glas, incl. plaatsing)
Hier kan je prijzen op maat aanvragen voor kunststof kozijnen.

 

 

kozijnen staal 4) Staal

Ook stalen kozijnen behoren tot de mogelijkheden als je nieuwe kozijnen laat plaatsen in je woning. Kozijnen uit staal vragen maar weinig onderhoud. Daarnaast zijn ze erg stevig en ze hebben dan ook een lange levensduur. Ze zorgen voor een ietwat industriële look en een authentiek karakter. De profielen kunnen redelijk smal blijven, waardoor je een elegante raampartij kan bekomen.

Prijs: gemiddeld 1100-1200 euro/m² (kozijn en HR++ glas, incl. plaatsing)
Nieuwe kozijnen uit staal plaatsen? Vraag hier gratis offertes op maat aan.

 

 

Let ook op isolatie en ventilatie!

Met het oog op een efficiënte verwarming van de woning kan je letten op de isolatiewaarden van het materiaal van je nieuwe kozijnen. Naast het isolerend vermogen van het materiaal kan je ook aandacht besteden aan de beglazing. Je kan bijvoorbeeld meteen investeren in dubbel glas of hoogrendementsglas. Hoogrendementsbeglazing zal bij aankoop wat duurder zijn, maar op termijn kan je er heel wat energie mee besparen. Dit zal je natuurlijk merken op de energiefactuur.

Een goede ventilatie in de woning is erg belangrijk. Je kan daarom ook een ventilatierooster in het raam laten monteren. Op die manier zorg je voor een aanvoer van verse lucht en verminder je de kans op schimmels en andere vochtproblemen.

 

 

Factoren die de prijzen van nieuwe kozijnen beïnvloeden

De genoemde prijzen per materiaal zijn richtprijzen. Het spreekt voor zich dat de kosten voor nieuwe kozijnen niet alleen afhankelijk zijn van de materiaalkeuze, maar bijvoorbeeld ook van het type raam of deur en de grootte ervan. De plaatsing van een eenvoudig vast raam zal dan ook een pak goedkoper zijn dan het installeren van een deur met kiep- en draaistand in hetzelfde materiaal. Ook de totale oppervlakte van de te plaatsen nieuwe kozijnen zal een invloed hebben op de prijs per vierkante meter.

Daarnaast hangen de kosten ook af van de beglazing (bijvoorbeeld standaard dubbel glas of hoogrendementsbeglazing) en eventuele extra’s zoals ventilatieroosters. Ook inbraakwerende maatregelen, bijvoorbeeld veiligheidssloten, kunnen de prijs van de werken doen oplopen.

Wil je nieuwe kozijnen laten plaatsen door een vakman? Via de offerteservice kan je kosteloos en vrijblijvend prijzen op maat van jouw project aanvragen bij professionele plaatsers van ramen en deuren. Zo kan je makkelijk prijzen vergelijken en de interessantste aanbieding eruit kiezen.
Klik hier om naar de offertepagina te gaan.

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.