Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Stalen kozijnen

Stalen kozijnen zijn een streling voor het oog. Je vindt ze vaak terug bij lofts en andere panden met een industriële uitstraling. Maar ook in landelijke of hedendaagse woningen zijn ze mooi. In dit artikel ontdek je de voordelen en kostprijs van kozijnen in staal.

Kozijnen in staal plaatsen? Vraag hier gratis online prijzen aan bij verschillende bedrijven.

 

voorbeeld van stalen kozijnen Toepassingen van kozijnen in staal

Een kozijn in staal zie je zowel bij moderne als bij landelijke huizen. Door hun stalen profiel kunnen ze extra veel gewicht aan.  Daardoor zie je ze ook veel bij bedrijfsgebouwen. De laatste jaren zie je ze ook opduiken in lofts van oude fabrieksgebouwen. Dankzij hun dunne profiel, kunnen ze makkelijk een groot raamoppervlak indelen in kleine vakken. Mensen kiezen dit materiaal voor de authenticiteit.

 

Prijs van stalen kozijnen

Een stalen kozijn is niet goedkoop. Daarvoor krijg je wel enorm veel voor in de plaats. Voor één vierkante meter betaal je gemiddeld € 1100 – € 1200. Deze prijs is inclusief BTW, montage en HR++-glas. Per woning kan deze prijs verschillen. We raden je dan ook aan om via onze offertepagina prijzen op maat aan te vragen. Je krijgt dan offertes van verschillende bedrijven. Daardoor kan je ze makkelijk vergelijken. Prijzen vergelijken loont altijd.

Stalen kozijnen in loft

 

Voordelen van een stalen kozijn

Aan alles zijn zowel voor-als nadelen verbonden.  Toch hebben stalen kozijnen meer positieve dan negatieve eigenschappen. Waarom je een stalen kozijn kan overwegen, vind je hier terug:

  • Sterkte:  Stalen ramen zijn enorm sterk. Ze kunnen heel wat gewicht dragen.
  •  Esthetiek:  door hun dunne profiel zijn ze mooi bij eender welke stijl. Daarnaast stralen ze ook heel wat authenticiteit uit.
  • Brandveilig: ze zijn bestand tegen brand.
  • Inbraakwerend: doordat het materiaal zo sterk is, zijn ze bestand tegen inbraken.
  • Goed isolerend: ze bieden zowel een goede thermische als een akoestische isolatie.
  • Onderhoudsvriendelijk: ze vereisen amper onderhoud. Een keer per jaar reinigen met een natte doek en een zacht reinigingsmiddel volstaat.
  • Duurzaam: ze gaan enorm lang mee. Daarnaast kan het materiaal ook gerecycleerd worden.
  • Groot kleurenpalet: Een kozijn in staal is te verkrijgen in heel wat kleuren. De meeste mensen kiezen wel voor donkere of aardekleuren.

stalen kozijnen industrieel gebouw

 

Nadelen stalen kozijnen

Uiteraard hebben profielen in staal ook minder positieve eigenschappen. Toch wegen ze niet op tegen de vele voordelen.

  • Prijs: Staal is veel duurder in vergelijking met hout, kunststof of aluminium.
  • Koude look: Ze stralen authenticiteit uit en zijn mooi. Wie echter houdt van een raamprofiel met een warme uitstraling, is hier aan het verkeerde adres. Stalen ramen hebben eerder een koude uitstraling.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.