Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Stalen schuifpui

Wil je maximaal licht binnenhalen in je woning? En dan nog liefst met een luxueuze eyecatcher? Dan is een stalen schuifpui voor buiten of binnen een goede investering. Staal is het meest duurzame materiaal voor kozijnen en koppelt die sterkte aan een grote elegantie. Uit welke uitvoeringen voor een schuifpui in staal kan je kiezen? En hoeveel betaal je ongeveer per m²? Je ontdekt het allemaal in dit artikel!

Ga snel naar:
Voor- en nadelen stalen schuifpui
Welke mogelijke uitvoeringen?
Stalen schuifpui kosten
Mogelijke alternatieven
Vraag gratis je offertes aan

 

 

Wanneer kiezen voor een stalen schuifpui?

Een schuifpui in staal ademt tijdloze klasse. Daardoor komen zulke kozijnen optimaal tot hun recht in zowel landelijke, industriële als moderne huizen, appartementen, lofts, … Bovendien vormen stalen schuifpuien een esthetische en functionele meerwaarde voor buiten én binnen:

  • Stalen schuipui buiten: een schuifpui in staal komt het vaakst in de buitengevel voor. Zulke schuiframen staan garant voor een klassevolle uitstraling, gecombineerd met een modern wooncomfort. Dankzij het hoogrendementsglas en de thermische onderbrekingen ben je met zo’n stalen schuifpui zeker van een optimale isolatie én extra cachet  voor je woning.
  • Stalen schuifpui binnen: ook in verschillende interieurs komen schuifpuien in dit duurzame metaal steeds vaker voor. Ga je voor melkglas of gewoon glas? Voor grote glaspartijen of kleine onderverdelingen met een industriële toets? Jij bepaalt zelf het design van je stalen schuifpui binnen.

Interesse in een stalen schuifpui? Voor een breed overzicht van de mogelijkheden vraag je best verschillende voorstellen aan bij kozijnspecialisten actief in je buurt. Dat kan gratis, vrijblijvend en snel via onze offerteservice.

stalen schuifpui

 

Voor- en nadelen stalen schuifpui

Twijfel je nog tussen een schuifpui in staal of mogelijke alternatieven als aluminium, kunststof of hout? Dan is het handig om de voor- en nadelen van zo’n stalen schuifraam tegen elkaar af te wegen. Een kort overzicht:

 

Voordelen stalen schuifpui

  • Sterk en met slanke profielen: door de grote mechanische sterkte van staal kan je zelfs bij een grote schuifpui met erg fijne profielen en grote glaspartijen werken. Daardoor ben je zeker van een elegante uitstraling en een maximale lichtinval in je woning. Bovendien gaat zo’n schuifpui erg lang mee (tot 50 jaar).
  • Tal van uitvoeringen: je vindt sowieso een stalen schuifpui op maat van jouw buitengevel of interieur. Jij kiest zelf de kleur van de profielen, of je wil werken met gebogen vormen of niet, … Door die talrijke design- en constructiemogelijkheden creëer je samen met je plaatser het schuifraam van je dromen.
  • Luxueuze uitstraling: een woning met een stalen schuifpui oogt altijd luxueus en is een toonbeeld van klasse. En dat ongeacht de stijl van je interieur of je buitengevel. Een stalen schuifpui op maat past namelijk binnen elke omgeving.
  • Inbraak- en brandveilig: staal is een stuk inbraakwerender dan andere materialen voor kozijnen. Bovendien zijn de profielen in dit duurzame metaal goed bestand tegen brand.
  • Weinig tot geen onderhoud: net als aluminium en kunststof vergt staal bijna geen onderhoud. Gewoon reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel volstaat. Door een oppervlaktebehandeling verliezen stalen profielen bovendien niks van hun fraaie glans en kleur.

 

Nadelen stalen schuifpui

  • Hoge kosten: de kostprijs van stalen schuifpuien is wellicht het grootste nadeel van dit materiaal. Door de talrijke voordelen en de fraaie uitstraling zijn stalen kozijnen gemiddeld zo’n 30% duurder dan aluminium. Wil je het iets goedkoper houden? Dan kan je ook  gaan voor aluminium kozijnen met een steel look.
  • Groot gewicht: staal is een zwaar materiaal. Door dat grote gewicht is het extra belangrijk om te kiezen voor een kwaliteitsvol schuifsysteem dat vlot te bedienen is. Gelukkig kan iedereen met bv. een hefschuifsysteem ook stalen schuifpuien makkelijk openen en sluiten.
  • Minder goede isolator: staal staat erom bekend minder goed te isoleren dan hout, kunststof en aluminium. Tegenwoordig hebben stalen profielen echter ook uitstekende isolatienormen. Het komt er gewoon op aan om goed te vergelijken tussen fabrikanten. Door de hoge massa van staal ben je trouwens ook zeker van een goede geluidsisolatie. Vraag zeker naar de isolatiewaarden van staal bij experts actief in je buurt.

 

Mogelijke uitvoeringen van stalen schuifpuien

Wil je met een stalen schuifpui een echte eyecatcher creëren voor je woning? Dan kan je kiezen uit heel wat verschillende uitvoeringen. Welke keuzes kan je allemaal maken? Een kort overzicht:

 

1. Kleur

Je kan een stalen schuifpui laten maken in elke mogelijke RAL-kleur. Tijdens het productieproces krijgen de slanke, stalen profielen dan een ‘poedercoating’. Daarbij wordt de laklaag in het metaal ‘gebakken’. Je kan de stalen raamkaders natuurlijk ook onafgewerkt laten en enkel laten polijsten, borstelen, … Zo is en blijft een schuifpui in zwart staal een populaire keuze.

 

2. Schuifsysteem

Je kan kiezen voor een schuifpui in staal met 1 vast deel en 1 schuivend deel (monorail). Maar ook een dubbel of zelfs driedubbel railsysteem zijn mogelijke opties. Of wat dacht je van een verzonken schuifpui waarbij het raamprofiel onderaan is weggewerkt in de vloer? In elk geval ga je best voor een handig hefschuifsysteem bij een stalen schuifpui. Daarbij hef je de schuivende vleugel licht op bij het openen. Zo kan je ook een zware schuifpui vlot en eenvoudig bedienen.

 

3. Beglazing

Vooral bij een stalen schuifpui buiten is de keuze van de beglazing erg belangrijk. Het isolatieglas HR++ is tegenwoordig de standaardkeuze, zowel bij renovaties als nieuwbouw. Met dit hoogrendementsglas ben je zeker van een optimale thermische én akoestische isolatie. Wil je zo energieneutraal mogelijk (ver)bouwen? Dan is ook driedubbel glas een mogelijkheid.

 

4. Glashoek

Wil je genieten van een optimaal zicht op de buitenomgeving? Dan kan je ook kiezen voor een stalen schuifpui met een glashoek. Het is mogelijk om 1 kant van de glashoek open te schuiven of zelfs beide kanten. In dat laatste geval zit er geen raamprofiel in het midden van je glashoek.

 

Vergelijken loont: vraag voorstellen aan bij meerdere plaatsers!

Met een schuifpui in staal kan je vele kanten uit. Niet elke vakman zal dan ook dezelfde uitvoeringen aanbieden. Daarom is het belangrijk om meerdere kozijnspecialisten actief in je buurt te contacteren. Zo krijg je een goed zicht op de constructiemogelijkheden, kleuren, schuifsystemen, … voor je schuifpui. Door die voorstellen gericht te vergelijken, maak je ook een doordachte keuze tegen een correcte prijs.

Vrijblijvend voorstellen aanvragen? Onvang gratis advies en prijzen op maat bij meerdere specialisten actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Stalen schuifpui kosten

De kosten voor een stalen schuifpui hangen af van de gekozen vormgeving, de oppervlakte, de beglazing, het sierbeslag,  … Gemiddeld mag je rekenen op een kostprijs van € 1.400 à 2.000 euro per m², excl. btw en incl. plaatsing en HR++ glas.

Benieuwd naar een precieze prijs voor jouw stalen schuifpui? De kosten van een schuifpui in staal kunnen variëren van plaatser tot plaatser. Om gericht prijzen, uitvoeringen, adviezen, … te vergelijken, vraag je best prijsvoorstellen aan bij meerdere specialisten actief in je buurt. Start je aanvraag hier!

 

stalen schuifpui buiten

 

 

Mogelijke alternatieven voor stalen schuifpuien

Een schuifpui in staal is een behoorlijke investering. Twijfel je daarom nog tussen staal of een ander materiaal voor je  schuifpui? We zetten kort de mogelijke alternatieven op een rij:

 

ALTERNATIEF 1: aluminium schuifpui

Naast staal kan je met aluminium voor een ander, budgetvriendelijker metaal kiezen. Aluminium kozijnen zijn gemiddeld zo’n 30% goedkoper dan stalen kozijnen. Bovendien is aluminium ook lichter en daardoor erg geschikt voor een schuifpui. Wil je die voordelen koppelen aan de luxueuze uitstraling van staal? Dan kies je best voor aluminium met een steel look. Door een chemische behandeling kan je deze aluminium profielen amper onderscheiden van echt staal.

Prijs aluminium schuifpui: € 1.100 à 1.500 per m², excl. btw en incl. plaatsing. Ontvang gratis offertes.

 

ALTERNATIEF 2: kunststof schuifpui

Zijn zowel staal als aluminium iets te duur voor jouw budget? In plaats van een stalen schuifpui voor je veranda, buitengevel, … kan je ook kiezen voor kunststof. Ook dit duurzame en onderhoudsvriendelijke materiaal is bovendien zelfs verkrijgbaar met een steel look. Bovendien biedt PVC doorgaans de beste prijs-kwaliteitsverhouding (afhankelijk van de kwaliteit). Kunststof kozijnen gaan erg lang mee en de prijs ligt lager dan bij de andere materialen voor schuifpuien.

Prijs kunststof schuifpui: € 700 à 900 per m², excl. btw en incl. plaatsing. Ontvang gratis offertes.

 

ALTERNATIEF 3: houten schuifpui

Naast een steel look schuifpui past ook de tijdloze charme van houten kozijnen wonderwel bij verschillende bouwstijlen. Wil je het dus over een andere boeg gooien met een natuurlijk en milieuvriendelijk materiaal? Dan is een houten schuifpui ook een interessant alternatief voor staal. Voor een lange levensduur en een minimum aan onderhoud kies je best voor tropisch hardhout als padouk, afrormosia, meranti, … Ook Europees hardhout als eik, lariks of kastanje is een mogelijkheid.

Prijs houten schuifpui: 800 à 1.000 per m², excl. btw en incl. plaatsing. Ontvang gratis offertes.

 

Welk materiaal kies ik best voor mijn schuifpui?

Op zoek naar een schuifpui voor een overkapping, veranda of je buitengevel? De keuze van het materiaal hangt vooral af van jouw persoonlijke voorkeuren en je budget. Hou je van die typische, industriële steel look en heb je voldoende budget? Dan is een schuifpui in staal een echte parel aan de kroon van je woning. Zoek je een budgetvriendelijker alternatief? Dan zijn schuifpuien in aluminium en zelfs kunststof het overwegen waard.

Gratis advies aanvragen? Verschillende kozijnspecialisten actief in je buurt staan je graag bij met raad en daad om je gedroomde schuifpui te creëren. Je kan vrijblijvend verschillende vakmannen contacteren via het onderstaande offerteformulier:

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.