Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kunststof kozijnen Duitsland

Wist je dat kunststof kozijnen een Duitse uitvinding zijn? Kunststof kozijnen uit Duitsland staan dan ook bekend om hun hoge kwaliteit, duurzaamheid en budgetvriendelijkheid. Is die prijs-kwaliteitsverhouding van Duitse kozijnen vandaag nog altijd beter in vergelijking met andere landen? Uit welke Duitse merken kan je kiezen? En hoe zit het met de plaatsing en garantie van Duitse kunststof kozijnen? Je leest het in dit artikel!

Ga snel naar:
Vergelijking: Duitse kozijnen of ander land?
Prijzen kunststof kozijnen Duitsland
Duitse kunststof kozijnen merken
Veelgestelde vragen
Vraag gratis je offertes aan

 

Kunststof kozijnen uit Duitsland staan voor…

Duitsland is het moederland van kunststof kozijnen. Onze oosterburen ontwikkelden deze budgetvriendelijke en duurzame profielen als onderhoudsvriendelijk alternatief voor houten kozijnen in de jaren ’50 van de vorige eeuw. Door die jarenlange expertise en ervaring staan Duitse kunststof kozijnen bekend om…

 • Topkwaliteit: Duitse kunststof kozijnen staan garant voor een uitstekende kwaliteit. Ze moeten namelijk voldoen aan verschillende kwaliteitskeurmerken (op gebied van het hang- en sluitwerk, het kleurbehoud van de kunststof, …).
 • Vakmanschap: de Duitse ‘Gründlichkeit’ is alom bekend. Dat geldt voor auto’s en tal van technische apparaten, maar dus ook voor kunststof kozijnen. Wil je bijv. een kunststof schuifpui uit Duitsland? Dan kan je gegarandeerd rekenen op een fraai staaltje vakmanschap.
 • Hoogwaardig design & afwerking: Duitse kunststof kozijnen zijn niet alleen duurzaam en functioneel, maar ook esthetisch verantwoord. Je kan kiezen uit verschillende stijlvolle en hoogwaardige designs en afwerkingen. Zo vind je altijd een uitvoering op jouw maat.
 • Budgetvriendelijkheid: de gemiddelde prijzen voor kunststof kozijnen uit Duitsland liggen iets lager dan bij kozijnen uit vele andere landen. Al hangt alles af van de gekozen uitvoering, de afwerking, het merk, … Wil je gericht prijzen vergelijken van kunststof kozijnen uit Duitsland en andere landen? Vraag dan gratis voorstellen aan bij verschillende vakmannen actief in je buurt.

kunststof kozijnen duitsland

 

Duitse kunststof kozijnen of uit ander land?

Duitse kozijnen staan synoniem voor kwaliteit en duurzaamheid. Maar is het vandaag de dag nog altijd beter en voordeliger om kunststof kozijnen uit Duitsland te kopen?  Of bieden merken uit andere landen diezelfde ‘Duitse kwaliteit’? Een korte vergelijking:

 

1. Kunststof kozijnen uit Duitsland kopen

Het klopt: Duitse kunststof kozijnen zijn zeker kwaliteitsvol en duurzaam. Vraag je vakman dus gerust of hij ook met Duitse merken van kunststof kozijnen werkt. Het is wel zo dat ook merken uit andere landen een grote ontwikkeling hebben doorgemaakt. Daarnaast speelt ook de kwaliteit van de plaatsing een rol. Kortom, wil je zeker zijn van kunststof kozijnen op jouw maat en een optimaal eindresultaat? Dan is het vooral belangrijk om samen te werken met een professionele kozijnspecialist actief in je buurt.

 

2. Kunststof kozijnen uit een  ander land kopen

Tegenwoordig zijn er vaste standaarden waaraan distributeurs van kunststof kozijnen zich moeten houden. Dat gaat om de kwaliteit van de kunststof zelf, maar ook om de isolatiewaarde van de profielen en de beglazing, … Op zich maakt het dus niet zoveel uit of je nu voor een Duits merk kiest of kozijnen uit een ander land. Die typische ‘Duitse kwaliteit’ schuilt vooral in de assemblage in de fabriek, het hang- en sluitwerk, een correcte en deskundige plaatsing van je kunststof kozijnen, …

 

CONCLUSIE: welke kunststof kozijnen kan ik het beste kopen?

Uit welk land je kunststof kozijnen komen, maakt op zich weinig uit. Het belangrijkste is om een beroep te doen op een professionele kozijnspecialist actief in je buurt. Zo’n vakman werkt enkel met kwalitatieve merken, ongeacht het land van herkomst. Bovendien geeft hij je ook gericht advies over kunststof kozijnen op jouw maat en zorgt hij voor een correcte plaatsing.

Op zoek naar een vakman actief in je buurt? Ontvang gratis en vrijblijvend verschillende voorstellen van kozijnspecialisten via onze offerteservice.

 

Prijzen kunststof kozijnen Duitsland

De prijzen van Duitse kunststof kozijnen liggen iets lager dan bij merken uit andere landen. Je mag rekenen op een gemiddelde prijs van 90 à 800 euro per m², afhankelijk van het type kozijn (excl. btw en incl. plaatsing). Enkele richtprijzen per kozijntype op een rij:

Type Duits kunststof kozijnPrijs per m² (excl. btw en plaatsing)
Vast kozijn€ 90 à 220
Draaikiepkozijn/valkozijn€ 130 à 250
Schuifpui€ 600 à 800

Benieuwd naar een exacte prijs voor jouw kunststof kozijnen? De kosten voor kunststof kozijnen kunnen verschillen van land tot land, van merk tot merk, … Je kan dus het best prijsvoorstellen aanvragen bij meerdere kozijnspecialisten actief in je buurt. Zo kan je gericht prijzen, maar ook uitvoeringen, afwerkingen, uitvoeringstermijnen, … vergelijken. Start je aanvraag hier.

 

kunststof kozijnen prijzen duitsland

Duitse kunststof kozijnen merken

Je moet zeker niet de grens oversteken om kunststof kozijnen uit Duitsland te kopen. Het is goedkoper en praktischer om advies op maat te vragen bij een vakman uit je buurt. Kozijnspecialisten werken namelijk altijd met kwalitatieve merken, waaronder ook Duitse merken. Enkele voorbeelden van bekende merken van kunststof kozijnen uit Duitsland:

 

1. Rehau

Kunststof kozijnen uit Duitsland van Rehau hebben een rijke geschiedenis. Al in 1958 ontwikkelde dit bedrijf zijn eerste kunststof profielen. Het moederbedrijf ligt in Duitsland, maar Rehau heeft ook een vestiging in Nederland en in België. Onder meer voor een kunststof schuifpui uit Duitsland is dit merk een goede optie. Dit bedrijf is gespecialiseerd in lichte schuifpuien met een optimaal gebruikscomfort en tal van esthetische uitvoeringen op vlak van kleur, structuur en glansgraad.

 

2. Gayko

Ook Gayko is een bekend merk van Duitse kozijnen. De kunststof kozijnen van Gayko zijn allemaal ontwikkeld en gemaakt in Duitsland volgens de hoogste kwaliteitsnormen op vlak van duurzaamheid, isolatiewaarden, veiligheid, … Je kan kiezen voor verschillende uitvoeringen, waaronder kunststof profielen met een houtnerfstructuur. Zo combineer je de voordelen van kunststof met de warme, natuurlijke uitstraling van hout. Er bestaan verschillende distributeurs van dit merk Duitse kunststof kozijnen, zowel in Nederland als België.

 

3. Schüco

Een derde toonaangevend merk van Duitste kunststof kozijnen is Schüco. Heel wat aanbieders uit Nederland en België werken met dit merk. Deze kunststof profielen halen een erg hoge isolatiewaarde en zijn bovendien afgewerkt met een speciale folie voor extra bescherming tegen de weersinvloeden. Alle innovatieve systemen en kunststof profielen van deze fabrikant zijn bovendien vervaardigd in Duitsland zelf.

 

TIP: vraag advies aan verschillende kozijnspecialisten

Naast Rehau, Gayko en Schüco bestaan er ook andere merken van Duitse kozijnen als Weru, Veka, … Op zoek naar een topmerk voor jouw kunststof kozijnen? Vraag dan verschillende voorstellen aan bij meerdere vakmannen actief in je buurt. Zo kan je gericht de kwaliteit van kunststof kozijnen vergelijken, of het nu om een Duitse fabrikant gaat of niet. Bovendien biedt ook niet elke vakman dezelfde merken aan. Kortom, het loont om goed te vergelijken.

Voorstellen aanvragen? Ontvang gratis advies en prijzen op maat bij kozijnspecialisten actief in je buurt via onze offertepagina. Start je aanvraag hier.

 

FAQ kunststof kozijnen Duitsland

Heb je nog vragen over kunststof kozijnen uit Duitsland? Een vakman actief in je buurt geeft je graag meer info op maat. Hieronder beantwoorden we alvast enkele veelgestelde vragen over Duitse kozijnen:  • Heb ik garantie op kunststof kozijnen uit Duitsland?
   Ga je zelf je kunststof kozijnen kopen in Duitsland? Dan loop je het risico dat de garantietermijn minder gunstig is dan in Nederland. De garantieregels zijn namelijk anders bij onze oosterburen. Kortom, wil je niet voor onaangename verrassingen komen te staan bij eventuele problemen met je kozijnen of kunststof schuifpui uit Duitsland? Werk dan samen met een kozijnspecialist actief in je buurt.


  • Wat met de plaatsing van Duitse kunststof kozijnen?
   Werk je samen met een vakman actief in je buurt? Dan staat die naast gericht advies op maat ook garant voor een deskundige plaatsing van je kunststof kozijnen uit Duitsland of een ander land. Als je je kozijnen gaat kopen in Duitsland is die correcte montage minder vanzelfsprekend. Maatwerk kan namelijk lastiger zijn en ook het taalverschil kan voor problemen zorgen bij adviesgesprekken, de verkoop en dus ook bij de plaatsing achteraf.


  • Zijn er aanbieders van Duitse kunststof kozijnen in Nederland?

   Zeker, bekende merken van kunststof kozijnen uit Duitsland als Rehau, Gayko en Schüco hebben ook vestigingen in Nederland. Een autorit naar Duitsland is dus zeker niet nodig. Sowieso werken kozijnspecialisten enkel met merken die voldoen aan strenge kwaliteitseisen, ongeacht de herkomst van de profielen.

   TIP: benieuwd naar de mogelijkheden voor jouw kunststof kozijnen? Je kan gratis verschillende voorstellen aanvragen bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.  • Is het voordeliger om zelf kunststof kozijnen in Duitsland te kopen?

   Nee, dat is niet aan te raden. Zelf kunststof kozijnen of een schuifpui kopen in Duitsland is zeker niet meer de goedkoopste oplossing. Vakmannen actief in je buurt bieden namelijk ook enkel hoogwaardige kozijnen aan, of het nu gaat om Duitse merken of niet. Bovendien ben je op die manier zeker van een correcte plaatsing, advies op maat in je eigen taal, minder verplaatsingskosten, …

   Gratis offertes ontvangen? Vraag dan gratis en vrijblijvend voorstellen aan bij vakmannen actief in je buurt via onze offerteservice.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.