Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kozijn dakkapel: materialen & prijzen

Het materiaal van de kozijnen van een dakkapel bepaalt sterk het uitzicht ervan. Kunststof, hout en aluminium zijn hierbij de populairste materialen. Hier vind je de kenmerken van deze kozijnmaterialen en hun prijzen.

Wil je kozijnen laten plaatsen in je dakkapel? Vraag hier gratis en vrijblijvend offertes aan.

 

Kunststof kozijn dakkapel

kunststof kozijn dakkapel Kunststof is door de aantrekkelijke prijs en onderhoudsvriendelijkheid het populairste materiaal voor de kozijnen van dakkapellen. Daarnaast bieden kunststof kozijnen nog eens een goede isolatiewaarde, waardoor je je energieverbruik kan doen dalen en dat merk je natuurlijk ook op de energiefactuur. Andere voordelen zijn de grote keuze aan kleuren, de vocht- en geluidswerende eigenschappen en de lange levensduur van dit materiaal. Gaat je voorkeur uit naar een houtlook, maar wil je toch genieten van de voordelen van kunststof? Dan is een kunststof kozijn met houtnerfstructuur zeker het overwegen waard.

Meer lezen over kunststof dakkapellen kan op de pagina ‘Kunststof dakkapel‘ op uw-dakkapellen.nl.

 

Hout

Hout geeft je woning een aangenaam en authentiek karakter en dankzij de uitstekende isolerende eigenschappen is het ook geschikt als materiaal voor de kozijnen van een dakkapel. Aangezien het om buitengebruik gaat, kies je best voor een hardhoutsoort. Dan kan je rekenen op een redelijk lange levensduur van je raamkozijnen. Je kan zelf de houten kozijnen schilderen, waardoor je zelf de look van je dakkapel kan bepalen. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een transparante beschermingslaag voor het hout. Zo behoud je de natuurlijke houtlook.

 

Aluminium kozijn dakkapel

Kunststof wordt erg frequent gebruikt voor raamkozijnen van dakkapellen, maar aluminium een heel pak minder. Aluminium geeft een dakkapel weliswaar een zekere elegantie, maar qua isolatievermogen scoort het een heel pak minder dan kunststof en hout. Het is echter een erg sterk materiaal, dus je kan rekenen op een lange levensduur van aluminium raamkozijnen. Aluminium is bovendien een materiaal dat nauwelijks onderhoud vereist en je zal het ook niet moeten schilderen.

aluminium kozijn dakkapel

 

Dakkapel kozijn prijzen

Voor een kozijn uit kunststof betaal je gemiddeld tussen 700 en 800 euro per vierkante meter. Deze prijs omvat ook HR++-glas, plaatsingskosten en BTW. Houten kozijnen zijn iets duurder: deze kosten tussen 750 en 900 euro per vierkante meter, opnieuw inclusief glas, plaatsing en BTW. Voor kozijnen uit aluminium ligt deze prijs tussen 800 en 1000 euro per vierkante meter.

Wil je de kozijnen van je dakkapel laten vervangen door een vakman? Via onderstaand offerteformulier kan je gratis en vrijblijvend prijzen op maat aanvragen bij professionals. Zo wordt prijzen vergelijken erg eenvoudig:

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.