Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Levensduur kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn het meest gekozen type raamkozijnen. Dat is niet zo gek: ze hebben een lange levensduur, zijn zo goed als onderhoudsvrij en je bent zeker van de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Maar hoe lang gaan kunststof kozijnen mee? Wat kan je zelf doen om de levensduur van je kunststof kozijnen te verlengen? En is kunststof echt de beste keuze of kies je beter voor een ander materiaal? Je leest het hier!

Ga snel naar:
Levensduur kunststof kozijnen verlengen
Voordelen kunststof kozijnen
Prijs kunststof kozijnen
Kunststof kozijnen of ander materiaal?
Vraag vrijblijvend offertes aan

 

 

Wat is de gemiddelde levensduur van kunststof kozijnen?

Kunststof kozijnen gaan gemiddeld tot wel 50 jaar mee. Afhankelijk van de kwaliteit van de kunststof kozijnen en de plaatsing kan hun levensduur zelfs nog iets hoger liggen. Concreet betekent dit dat je als woningeigenaar vaak maar 1 keer moet investeren in nieuwe kunststof kozijnen!

Interesse in kunststof kozijnen? Vraag dan gratis en vrijblijvend prijsvoorstellen aan bij verschillende installateurs actief in jouw buurt. Start jouw aanvraag hier!

kunststof kozijnen duitsland

 

Hoe levensduur kunststof kozijnen verlengen?

Kunststof kozijnen hebben een levensduur van een aantal decennia. Maar wat kan je zelf doen om de levensduur van deze kozijnen nog te verlengen? Enkele adviezen:

  • Kies voor kozijnen van hoge kwaliteit: de levensduur van kunststof kozijnen hangt vooral af van hun kwaliteit. Laat je zulke kozijnen plaatsen? Laat je dan niet leiden door de goedkoopste prijs, maar kies voor kwaliteit. Op lange termijn zal je hiermee meer besparen dankzij hun langere levensduur. Kunststof kozijnen van goede kwaliteit herken je o.a. aan hun VKG-keurmerk.
  • Zorg voor een professionele plaatsing: een professionele installateur met kennis van zaken plaatst vakkundig jouw nieuwe kunststof kozijnen. Een goede plaatsing is essentieel voor een langere levensduur van je kozijnen. Je doet dus beter een beroep op een ervaren vakman.
  • Maak je kozijnen regelmatig schoon: onder invloed van weersomstandigheden komt er vuil op je kunststof kozijnen. Doe je hier niks aan? Dan zal dit vuil na verloop van tijd in je kozijnen trekken. Daarom doe je er goed aan om je kunststof kozijnen 2 à 4 keer per jaar te reinigen met een vochtige doek of spons en een mild reinigingsmiddel. Dit is tevens het enige onderhoud dat nodig is.

TIP: een professionele installateur werkt enkel met kunststof kozijnen van hoge kwaliteit en plaatst die volgens de regels van de kunst. Overweeg je om kunststof kozijnen te laten plaatsen? Vergelijk dan zeker voorstellen, prijzen, advies, … van verschillende vakmannen in jouw buurt via onze offertepagina.

 

Voordelen kunststof kozijnen

Naast een lange levensduur profiteer je met kunststof kozijnen ook van de volgende voordelen:

 

1. Goede isolatiewaarde

Kunststof kozijnen bieden een uitstekende thermische en akoestische isolatie, zeker wanneer je ze combineert met hoogrendementsglas of driedubbel glas. Hierdoor dalen ook je verwarmingskosten, wat je energierekening alleen maar ten goede komt.

 

2. Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Kunststof kozijnen zijn iets goedkoper dan kozijnen uit aluminium of hout. Reken daarbij hun lange levensduur en goede isolatiewaarde en je komt uit bij de kozijnen met de beste prijs-kwaliteitverhouding.

 

3. Duurzaam

Kunststof kozijnen zijn een duurzame keuze. Het productieproces van kunststof kozijnen is de afgelopen jaren steeds meer geoptimaliseerd. Bovendien hoeven er geen bomen gekapt te worden om ze te produceren, in tegenstelling tot houten kozijnen. Ten slotte kunnen kunststof kozijnen ook gerecycled worden. Ze belanden dus niet zomaar op de afvalhoop op het einde van hun levensduur.

 

4. Onderhoudsgemak

Kunststof kozijnen zijn erg onderhoudsvriendelijk. Zo volstaat het om ze 2 à 4 keer per jaar te reinigen met een vochtige doek of spons en een mild reinigingsmiddel.

 

5. Veel uitvoeringsmogelijkheden

Kunststof raamkozijnen zijn verkrijgbaar in tal van kleuren, structuren, glansgraden… Zo kan je steeds de uitvoering kiezen die volledig past bij de rest van jouw woning.

 

Interesse in kunststof kozijnen? Een ervaren installateur geeft je meer uitleg over alle voordelen en geeft je advies op maat. Contacteer vrijblijvend vakmannen actief in jouw buurt via onze offerteservice.

 

Prijs kunststof kozijnen

De uiteindelijke kostprijs van jouw kunststof kozijnen hangt af van een aantal factoren: de afmetingen van je kozijnen, het type beglazing, het type raam (vast raam, schuifraam, draaikiepraam), … De volgende richtprijzen geven je een idee van de kosten voor kunststof kozijnen:

Type kunststof kozijnGemiddelde prijs per m² (excl. btw en incl. plaatsing)
Vast raam€ 100 - 250
Draaikiepraam / valraam€ 150 - 300
Schuifraam€ 700 - 900

LET OP: prijzen kunnen verschillen van installateur tot installateur. Daarom doe je er goed aan om prijsvoorstellen op te vragen bij verschillende vakmannen actief in jouw buurt. Start je aanvraag hier!

 

kunststof kozijnen prijzen duitsland

 

Vergelijking: kunststof kozijnen of ander materiaal?

Kozijnen uit kunststof, hout, aluminium, staal, … Allemaal hebben ze ongeveer dezelfde gemiddelde levensduur. Waarom zou je dan kunststof kozijnen verkiezen boven een ander materiaal? Een korte vergelijking:

 

Kunststof vs. hout

Houten raamkozijnen vereisen veel onderhoud om dezelfde levensduur te bereiken als kunststof kozijnen. Zo moet je ze regelmatig reinigen en om de zoveel tijd opnieuw beitsen, vernissen of verven om ze te beschermen tegen weersinvloeden. Hou je van de warme en natuurlijke uitstraling van hout? Goed nieuws, kunststof kozijnen zijn ook verkrijgbaar met houtlook.

 

Kunststof vs. aluminium

Aluminium kozijnen hebben dezelfde gemiddelde levensduur als kunststof kozijnen en bieden ook dezelfde voordelen: goede isolatiewaarde, ruime keuze aan uitvoeringen, onderhoudsarm, … Twijfel je tussen aluminium en kunststof kozijnen? Dan zal de prijs doorslaggevend zijn: kunststof kozijnen zijn namelijk gemiddeld 30% goedkoper dan aluminium kozijnen.

 

Kunststof vs. staal

Ook stalen kozijnen zijn onderhoudsarm en bieden een grote keuzevrijheid. De isolatiewaarde van staal ligt wel iets lager dan die van kunststof. Ook ligt de prijs van een stalen raamkozijn zo’n 30 à 50% hoger dan de prijs van kunststof kozijnen. Kijk je naar het volledige plaatje? Dan komt kunststof als materiaal voor je kozijnen als winnaar uit de bus. Zeker als je weet dat kunststof kozijnen ook verkrijgbaar zijn met een steel look!

 

CONCLUSIE: vergelijk voorstellen bij meerdere vakmannen!

Wil je kozijnen laten plaatsen met een lange levensduur en een goede isolatiewaarde tegen een relatief lage prijs? Dan is kunststof jouw enige optie. Voor een goed overzicht van de mogelijkheden voor jouw nieuwe ramen vraag je echter best voorstellen aan bij meerdere vakmannen. Zo kan je zelf materialen, prijzen, isolatiewaarden, … vergelijken en een doordachte keuze maken op maat van jouw woning en budget.

Vrijblijvend vakmannen contacteren? Via het formulier hieronder vraag je meteen offertes aan bij 2 à 3 professionele installateurs actief in jouw buurt:

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.