Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Waarom kunststof kiezen?

Kozijnen worden meestal in drie materialen verkocht, namelijk kunststof, hout of metaal. Dat kunststof de meest populaire keuze is, mag niet verbazen. Er zijn namelijk heel wat voordelen aan verbonden en bovendien zijn de mogelijkheden op gebied van design nagenoeg onbeperkt. Met kunststof kozijnen kan je bijvoorbeeld het uitzicht van hout verkrijgen zonder de nadelen die erbij komen kijken. Bovendien zijn ze goedkoper en heb je er geen of amper onderhoudswerk aan. Af en toe met een natte doek over de kozijnen gaan, is ruim voldoende om jarenlang volop te genieten. En dit in tegenstelling tot hout dat het risico met zich meebrengt te rotten wanneer er vocht in kruipt.

 

kunstof kozijn kiezen

 

Wat is een kunststof kozijn eigenlijk?

Een kunststof kozijn wordt nagenoeg altijd uit polyvinylchloride gemaakt, beter bekend onder de noemer PVC. Dit is een type plastic dat in verschillende diktes en kwaliteiten op de markt wordt gebracht. Ook binnen de markt van de kozijnen zijn er grote verschillen tussen de kwaliteit die bij verschillende leveranciers verkregen kan worden. Sinds enkele jaren is er een keurmerk opgericht om meer eenheid te brengen binnen de kunststof kozijnen. Wanneer je dit keurmerk terugvindt, weet je met zekerheid dat er aan bepaalde normen voldaan is en dat je dus een goed kozijn in huis haalt.

 

De voordelen op gebied van het milieu

Een hoge duurzaamheid, de mogelijkheid tot recycling en het gebrek aan bomen bij de productie zorgen ervoor dat kunststof kozijnen heel wat milieuvriendelijker zijn dan de meeste mensen zouden verwachten. Vooral hun lange levensduur draagt hier enorm toe bij. Kunststof kozijnen kunnen makkelijk een leven lang meegaan zonder aan kwaliteit te verliezen. Daarnaast kennen ze ook een betere isolatiewaarde dan houten of metalen kozijnen. Hierdoor zal de warmte niet zo snel verloren gaan en dit heeft een lager verbruik en een lagere energierekening tot gevolg.

 

Onbeperkte mogelijkheden

Wat design betreft, zijn de mogelijkheden haast onbeperkt. Kunststof leent zich perfect tot het integreren van patronen, kleuren of de illusie van structuren. Een kunststof kozijn kan dus uitgevoerd worden in de exacte kleur van de muren of een ander element in huis dat je wilt laten terugkomen in het kozijn. Ook houtnerven behoren tot de mogelijkheden. Hierdoor passen de kozijnen in elk type woning. In een moderne woning kunnen ze namelijk strak en eenkleurig gehouden worden waar ze in een klassiekere woning in een ‚hout’-uitvoering het mooiste zullen zijn. Ze lenen zich ook tot maatwerk waarbij je als klant kan kiezen voor een welbepaalde kleur of motief, dikte en model.

 

Isolatie zoals het moet

De goede isolatiewaarden van kunststof kozijnen zijn voor veel mensen een reden om ze te verkiezen boven hout of metaal. Enerzijds omwille van de besparing op energievlak die dit met zich meebrengt, maar anders ook omwille van hun dempende eigenschappen. Kunststof kozijnen houden het gelijk van buitenaf buiten en dat van binnenuit binnen. Dit is belangrijk voor kozijnen die zich bijvoorbeeld in de slaapkamer bevinden en waar het een absolute must is om de stilte en rust te kunnen bewaren. Maar ook wanneer je zelf muziek maakt of zingt, is het handig om dit te kunnen doen zonder de omgeving te storen.

 

Besparen op kozijnen

Wat u investeert in het vervangen van uw huidige kozijnen, is lastig te zeggen. De prijzen variëren enorm en liggen tussen de €6.750 en €19.000 als u alle kozijnen van een gemiddelde woning vervangt. De prijs hangt af van wat u precies wilt en met welk bedrijf u in zee gaat.

Het is daarom aan te raden om offertes te vergelijken, zodat u een goede keus kunt maken en uw kozijnen laat plaatsen door de beste vakman die bij u past. U kunt hiermee tot wel 40% besparen.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.