Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

6 voordelen van kunststof kozijnen

De voordelen van kunststof kozijnen zijn talrijk. Het is dan ook niet voor niets één van de meest verkochte kozijnen in Nederland.  Ontdek hier waarom het kunststof kozijn zo populair is.

Kunststof kozijnen plaatsen? Vraag hier gratis & vrijblijvend prijzen op maat aan.

 

1) onderhoudsarm: beste voordeel kunststof kozijnen

voordelen kunststof kozijnen onderhoud Het geringe onderhoud is allicht één van de grootste voordelen van kunststof kozijnen.  Kunststof kozijnen schoonmaken  hoeft eigenlijk maar eens om de drie jaar. Dan kan je groene verwering of vogelpoep eventueel verwijderen. Voor de rest heb je er geen omkijken naar.  Af en toe stof afnemen met een microvezeldoekje kan eventueel wel. Dit maakt dat kunststof kozijnen de bestverkochte zijn in Nederland. Eens ze geplaatst zijn, kan je jarenlang genieten van je PVC-kozijnen, zonder dat je er naar hoeft om te kijken.

 

 

2) lange levensduur

Ook de lange levensduur is één van de positieve eigenschappen van kunststof kozijnen. Ze gaan tot wel 50 jaar mee.  Daarnaast kunnen oude kunststof kozijnen ook dienen voor de productie van nieuwe. Een pvc raamprofiel kan tot wel 10 keer gerecycleerd worden. Dat maakt ze een pak duurzamer dan houten kozijnen, die gemiddeld 25 jaar meegaan.

 

3) beschermt tegen verschillende weersinvloeden

Met een kunststof kozijn hoef je niet te vrezen dat ze negatieve invloed ondervinden van felle zon of hevige regenbuien. Ze zijn bestand tegen warmte en vocht. Door de kleurvastheid van dit type kozijnen heb je de garantie dat de kleurintensiteit doorheen de jaren behouden blijft.

Voordeel kunststof kozijnen

 

4) verkrijgbaar in houtnerfstructuur

Als je graag houten kozijnen ziet, maar opkijkt tegen de prijs en het onderhoud, dan kan je ook kiezen voor PVC kozijnen met een houtnerf-look. Een kozijn dat je nooit hoeft te schuren of te verven, maar die wel de uitstraling heeft van hout, zijn twee vliegen in één klap. Deze houtlook-raamprofielen kan je verkrijgen in heel wat verschillende kleuren. Daardoor passen ze zowel in moderne als landelijke woningen.

 

5) ruime keuze in afwerking

PVC kozijnen kan je verkrijgen in een enorme hoeveelheid aan kleuren. In principe is bijna elke RAL-kleur mogelijk. RAL is een systeem waarmee verfkleuren gecodeerd worden. De RAL Classic-lijst codeert ongeveer 210 verfkleuren. Door de ruime keuze aan tinten, passen kunststof kozijnen bij elke type woning.

 

6) prijsvoordelen van kunststof kozijnen

Ondanks als deze voordelen, is dit type kozijnen nog altijd één vijfde goedkoper dan aluminium, en zelfs goedkoper dan hout. Een kunststof kozijn van 1 vierkante meter kost gemiddeld 700 euro. Dit is met hoogrendementsglas (HR++), btw en plaatsing inbegrepen. De prijzen tussen de verschillende plaatsers kan enorm verschillen. Daarom is het verstandig om een prijs op te vragen bij verschillende bedrijven. Nadien kan je zelf makkelijk vergelijken:

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.