Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kozijnen op maat: info & prijzen

Elk huis heeft zijn eigen stijl en afmetingen, net zoals mensen allerlei eigen voorkeuren en wensen hebben. Daarom zijn kozijnen op maat een uitstekend idee: deze zullen naadloos aansluiten op de woning. In dit artikel lees je meer over de voordelen, prijzen en mogelijkheden van kozijnen op maat.

Kozijnen bestellen op maat? Ontvang gratis en vrijblijvend prijsoffertes van erkende vakmannen.

 

kozijn laten maken Waarom kozijnen op maat kiezen?

Of het nu gaat om één of meerdere kozijnen of een combinatie van kozijnen; met maatwerk is alles mogelijk. Raamkozijnen worden doorgaans op maat gemaakt, aangezien de meeste ramen specifieke afmetingen hebben.

Door te kiezen voor maatwerk, ben je zeker dat het kozijn mooi op de gevel aansluit. Dit is erg belangrijk om problemen met isolatie of vocht te vermijden. Kozijnen op maat gaan hand in hand met goede en efficiënte isolatie.

Je kan de kozijnen bestellen op maat van jouw woning en verwachtingen, zodat ze volledig bij het karakter van de woning passen. Kozijnen op maat zijn geen goedkope investering, maar ze gaan wel zeer lang mee. Kozijnen van goede kwaliteit zul je maar 1 of 2 keer in je leven moeten vervangen. Bovendien doen ze de waarde van je woning stijgen. 

Ook voor deurkozijnen is maatwerk mogelijk. Bij binnendeuren wordt wel vaker met standaard kozijn afmetingen gewerkt. De deuren zijn meestal 63 à 83 cm breed en tussen de 200 en 270 cm hoog.

 

Mogelijkheden van kozijnen op maat

Wil je een kozijn laten maken, dan kan je werkelijk alles zelf bepalen. De kleur, het type glas, het materiaal, hang- en sluitwerk, enzovoort. Zo kan je de prijs zelf een beetje sturen. Qua materiaal zijn vooral kunststof, aluminium en hout populair.

Houten kozijnen op maat zijn gegeerd omwille van hun goede isolerende eigenschappen (tegen geluid, temperatuur en andere weersinvloeden). Hardhout is overigens een materiaal dat zich zeer goed laat bewerken voor maatwerk. Bovendien is de robuuste en authentieke stijl van hout compatibel met vrijwel elke woningstijl. Kunststof kozijnen zijn dan weer het goedkoopst én onderhoudsarm.

Wanneer je kiest voor maatwerk, zijn er nog extra opties die je kan overwegen. Denk bijvoorbeeld aan een bijpassende insectenhor, een rolluik of ventilatierooster. Dit kost je 75 à 250 euro extra, exclusief installatie ervan.

 

kozijnen op maat

 

Prijs van kozijnen op maat

Hoeveel kost een kozijn laten maken nu precies? Dit hangt in de eerste plaats af van het gekozen materiaal en de grootte ervan. Ook de beglazing is een prijsbepalende factor. Hoogrendementsglas zal vanzelfsprekend duurder zijn. Een aluminium kozijn kost gemiddeld 800-950 euro, inclusief installatiekosten. Voor een houten kozijn mag je rekenen op 750 à 900 euro, voor een kunststof kozijn op 700 à 800 euro. Hier kan je meer lezen over de prijs van kozijnen.

 

kozijn maken

 

Kozijnen: offertes aanvragen en vergelijken

Je hebt er uiteraard alle baat bij samen te werken met een betrouwbare en ervaren vakman. Wees je ervan bewust dat prijzen van kozijnen op maat ook sterk kunnen verschillen afhankelijk van de vakman. Daarom doe je er goed aan offertes aan te vragen bij verschillende professionals.

Door verschillende offertes te ontvangen kun je gemakkelijk prijzen vergelijken en het meest interessante voorstel kiezen. Dit kan je heel wat kosten doen uitsparen! Het verschil kan vaak enkele honderden euro’s bedragen.

 

Een kozijn op maat laten maken? Via onze online offerteservice kan je in contact komen met meerdere erkende vakmannen uit jouw regio. Je kan er gratis én vrijblijvend concrete prijsoffertes op maat aanvragen. Je hoeft alleen maar een kort formulier in te vullen:

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.