Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Isolerende kozijnen: uitvoeringen, prijzen, ...

Wil je jouw woning overal goed isoleren? O.a. isolerende kozijnen spelen een cruciale rol om je woning warm of koel te houden. Raamkozijnen helpen niet alleen om je energierekening te verlagen, maar zorgen ook voor meer wooncomfort. Ontdek in dit artikel de verschillende uitvoeringen en de belangrijkste aandachtspunten voor isolerende kozijnen.

Ga snel naar:
Mogelijke uitvoeringen
Isolerende kozijnen: prijs
Belangrijke aandachtspunten
Ontvang vrijblijvend offertes

 

 

Waarom kies ik voor isolerende kozijnen?

Je kan je woning op allerlei manieren isoleren. Oudere ramen zijn vaak een zwak punt van je huis waar veel warmte verloren gaat. Daarom is het belangrijk om goed isolerende kozijnen te laten installeren. Met zulke kwalitatieve kozijnen houd je niet alleen de warmte binnen,  maar je profiteert ook van vele andere pluspunten:

 • Energiebesparing: wil je jouw energiekosten verlagen?  Door je kozijnen te isoleren verlaag je jouw warmteverlies, waardoor je minder hoeft te stoken. In de zomer blijven je woonruimtes tegelijkertijd ook langer koel.
 • Milieuvriendelijk: door het hele jaar door minder te stoken, ben je milieuvriendelijk bezig. Zo help je mee aan een lagere CO2-uitstoot en een ecologische manier van leven.
 • Geluidsisolatie: isolerende kozijnen zijn ook goed om je woning akoestisch te isoleren. Ze helpen het geluid van buiten te verminderen, wat je woning rustiger en stiller maakt.
 • Meer comfort: met isolerende kozijnen heb je minder last van tocht en temperatuurschommelingen in je woning. Hierdoor geniet je van een comfortabeler binnenklimaat.

Wil je binnenkort nieuwe kozijnen laten plaatsen? Ontvang gratis advies op maat van meerdere specialisten in je buurt bij Solvari. Start je aanvraag via onze offertedienst.

isolerende raamkozijn

 

Mogelijke uitvoeringen van isolerende kozijnen

Om zo min mogelijk warmteverlies te lijden, plaats je kozijnen met een optimale isolatiewaarde. Maar de beglazing is minstens even belangrijk. Ontdek hier welk materiaal en glas de beste isolatiewaarden hebben en wat voor jou de meest geschikte combinatie is. Tip: hoe lager de U-waarde, hoe beter!

 

1. Materialen voor isolerende kozijnen

 • Aluminium kozijnen (U-waarde: 1,7): met deze metaalsoort creëer je stevige, slanke raamkozijnen. Dit maakt aluminium kozijnen zeer geschikt voor grote raampartijen. Ze passen ook mooi bij allerlei stijlen en stralen elegantie uit. Bovendien gaan deze raamkozijnen lang mee en zijn ze onbrandbaar.
 • Houten kozijnen (U-waarde: 2,4): voor een warme sfeer kies je voor houten kozijnen. Je hebt dan een grote keuze aan verschillende houtsoorten en de kozijnen passen bij allerlei woonstijlen.
 • Kunststof kozijnen (U-waarde: 1 à 1,5): deze kozijnen zijn gemaakt van PVC. Ze zijn onderhoudsvrij, vochtwerend én het best isolerende materiaal op de markt. Ten slotte zijn PVC kozijnen gemiddeld goedkoper dan aluminium en houten kozijnen.
 • Stalen kozijnen (U-waarde: 2 à 3): met kozijnen van staal kies je voor een luxueus en fraai design. Stalen kozijnen kosten meer dan de alternatieven, maar ze zijn wel enorm sterk en duurzaam.

 

2. Beglazing voor isolerende kozijnen

Wil je je woning goed isoleren? Dan is de beglazing misschien nog wel belangrijker dan de kozijnen zélf! Welke beglazing laat je plaatsen in combinatie met isolerende kozijnen? We zetten de beste opties voor je op een rij:

 • Dubbel glas (U-waarde: 2,8): standaard dubbel glas bestaat uit 2 glasplaten met daartussen een isolerende spouw die gevuld is met gewone lucht. Deze klassieke dubbele beglazing is al lang op de markt en biedt niet langer de beste isolatie.
 • Hoogrendementsglas (U-waarde: 1,6): hoogrendementsglas isoleert tot 5 keer beter dan enkel glas en tot wel 3 keer beter dan standaard dubbel glas. De spouw is gevuld met het edelgas argon of krypton, waardoor het warmteverlies minder is.
 • HR++ glas (U-waarde: 1,1): dit hoogrendementsglas isoleert nóg beter en is momenteel de standaard keuze bij nieuwbouw en renovaties.  Naast de gevulde spouw heeft deze beglazing ook een speciale coating die de warmte beter binnenhoudt.
 • Driedubbel glas (U-waarde: 0,5): deze beglazing bestaat uit 3 lagen glas. Dit is vooral een interessante optie als je heel energiezuinig wil (ver)bouwen.  Driedubbel glas is wel zwaar en niet geschikt voor alle kozijnen. Je moet dus kiezen voor kozijnen die specifiek bedoeld zijn voor driedubbel glas.

 

Isolerende kozijnen: prijzen

De isolatiewaarden van kozijnen zijn belangrijk, maar de prijs is meestal de doorslaggevende factor. Hoeveel betaal je voor de verschillende materialen? Hieronder de gangbare richtprijzen:

Type kozijnMateriaalRichtprijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
Vast kozijnAluminium € 600 à 900
Hout€ 450 à 750
Kunststof€ 250 à 550
Staal€ 750 à 1.100
Draaikiepkozijn/valkozijn Aluminium € 800 à 1.100
Hout€ 650 à 950
Kunststof€ 450 à 750
Staal€ 950 à 1.300
Schuifpui Aluminium€ 1.350 à 1.500
Hout€ 1.000 à 1.250
Kunststof€ 800 à 1.000
Staal€ 1.650 à 2.200

Benieuwd naar een concrete totaalprijs voor jouw project? Kom in contact met verschillende bedrijven en ontvang gericht advies en prijsvoorstellen voor jouw nieuwe kozijnen. Start je aanvraag hier.

 

Verlaag je kosten met subsidies & overige financiële voordelen!

Met nieuwe kozijnen verbeter je de uitstraling van je woning en verlaag je je energierekening. Daarnaast kan je de totale prijs voor je project flink verlagen met subsidies.  Plaats je HR-glas en isolerende kozijnen? Dan heb je bv. recht op de ISDE-subsidie. Laat je goed informeren door je expert en ga zo na waar je voor in aanmerking komt.

 

raamkozijnen isoleren

 

Belangrijke aandachtspunten

Waar moet je nog even over nadenken als je kozijnen overweegt? Kies je de kozijnen met de allerbeste isolatiewaarde of ga je voor iets anders? Enkele belangrijke aandachtspunten:

 • Isolatiewaarde: hoe lager de U-waarde van het materiaal, hoe beter de isolatiewaarde. Deze waarde is dus zeker belangrijk voor de keuze van je kozijnen, maar staar je niet blind op de cijfers. Een correcte plaatsing en een goed gebruik zijn net zo belangrijk.
 • Bouwvergunning:  je hebt geen bouwvergunning nodig wanneer je kozijnen laat plaatsen met dezelfde afmetingen als je oude kozijnen. Wil je je raam- of deuropening aanpassen? Dan informeer je het best of je hiervoor een vergunning nodig hebt. Je installateur kan je hierop een antwoord geven.
 • Merk: een merk is van belang voor de prijs van de kozijnen, maar de isolatiewaarden kunnen ook verschillen per fabrikant. Vergelijk dus zeker raamkozijnen van verschillende merken. Zo kan je de beste raamkozijnen plaatsen voor jouw woning, met de gewenste isolatiewaarde.
 • Onderhoud: de meeste materialen zijn onderhoudsvriendelijk. Kunststof en aluminium kozijnen moet je enkel eens afstoffen of reinigen met een neutraal schoonmaakmiddel. Je houdt zo de kozijnen voor een lange tijd in goede staat. Houten kozijnen vereisen wel wat meer, zoals een beschermende toplaag. Je kan de kozijnen oliën, beitsen of vernissen voor een optimale levensduur.

 

Bespaar je veel met isolerende kozijnen?

Isolerende kozijnen zijn essentieel om je woning goed te isoleren. Ramen zijn vaak een zwak punt als het gaat om warmteverlies. Het is daarom belangrijk om te investeren in degelijke materialen voor je kozijnen en beglazing. Zo bespaar je op je energiekosten én profiteer je van een aangenaam binnenklimaat.

Plaats je isolerende kozijnen voor je woning? Vergelijk verschillende soorten kozijnen en laat je informeren door een specialist. Ontvang meerdere offertes van bedrijven in je omgeving door het onderstaande formulier in te vullen:

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.