Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Slanke aluminium kozijnen

Spreken we over slanke profielen? Dan hebben we het meestal over kozijnen die minder dan 70 mm breed zijn. Daartoe rekenen we ook quasi onzichtbare profielen die volledig in de constructie zijn verwerkt. Lijkt dit je mooi, dan zijn slanke aluminium kozijnen een erg goede keuze. Waarom? Hoeveel kosten ze? En welke realisaties zijn er mogelijk? Je vindt er alles over in dit artikel.

 

Alles over slanke aluminium kozijnen in 5 vragen

VRAAG 1: waarom kiezen voor slanke aluminium kozijnen?

VRAAG 2: wat zijn de mogelijkheden?

VRAAG 3: hoeveel kosten slanke aluminium profielen?

VRAAG 4: waarop moet ik letten bij het plaatsen van aluminium kozijnen?

VRAAG 5: zijn er alternatieven voor slanke kozijnen in aluminium?

Op zoek naar aluminium kozijnen met slanke profielen? Een specialist helpt je graag verder. Neem gratis contact op met verschillende experts actief in je buurt en ontvang binnen enkele werkdagen 2 à 3 offertes voor jouw project! Vul hier het aanvraagformulier in.

 

VRAAG 1: waarom kiezen voor slanke aluminium kozijnen?

Er zijn veel redenen om voor slanke aluminium kozijnen te kiezen: het uitzicht, de kwaliteit, de mogelijkheden, … We sommen hieronder een aantal van de grootste voordelen op:

 • Strakke, moderne uitstraling: wil je ramen of deuren met slanke kozijnen? Of hou je wel van een industriële look, maar is staal net iets te duur? Dan is aluminium de oplossing die je zoekt voor jouw realisatie. Met een egale afwerking is aluminium namelijk amper van staal te onderscheiden.
 • Licht, maar stevig: aluminium is ijzersterk.  Door z’n lage dichtheid van 2,7 kg per m³ is het bovendien 3 keer lichter dan staal. Ideaal wanneer je rekening moet houden met het gewicht van je ramen en deuren in een bestaande woning.
 • Grote raampartijen: laat je niet misleiden door het lichte gewicht van aluminium kozijnen. Hun chemische samenstelling maakt ze stevig én stabiel, waardoor ze zonder problemen grote glazen overspanningen kunnen dragen. Dat is nodig omdat drievoudig glas tot wel 30 kg per m² kan wegen.
 • Duurzaam: kiezen voor aluminium is kiezen voor een materiaal dat tientallen jaren meegaat en weinig onderhoud vergt. Het materiaal roest niet, verkleurt niet na jarenlange blootstelling aan zonlicht en trekt niet krom. Bovendien is het metaal 100% recyclebaar.
 • Voldoet aan de isolatie-eisen: het materiaal staat bekend om z’n uitstekende thermische kwaliteiten.  Daarom is aluminium een populaire toepassing in nieuwbouwwoningen en bij energetische renovaties.
 • Uiteenlopende vormgevingsmogelijkheden: aluminium is een gebruiksvriendelijk materiaal voor je volledige woning. Niet alleen ramen en deuren kunnen slanke aluminium kozijnen hebben, maar bijvoorbeeld ook mooie woonserres. Kortom: met aluminium is alles mogelijk.
 • Onderhoudsarm: aluminium heeft bijna geen onderhoud nodig. Reinig de kozijnen 2 à 3 keer per jaar met een zachte doek, lauwwarm water en eventueel een neutraal detergent om ze netjes te houden.

BELANGRIJK: ben je op zoek naar professioneel advies? Onze experts helpen je graag op weg.

 

slanke aluminium profielen

 


VRAAG 2: wat zijn de mogelijkheden?

Ben je benieuwd naar de verschillende vormgevingsmogelijkheden van aluminium? We sommen de opties voor je op:

 • Soorten schrijnwerk: droom je van een prachtige aluminium schuifpui met een slank profiel? Of zijn je huidige binnendeuren dringend aan vervanging toe en viel je oog eerder al op een steellook taatsdeur? Dan behoort dit allemaal tot de mogelijkheden.
 • Type ramen: elk soort raam is verkrijgbaar in aluminium: niet alleen vaste ramen, maar ook val- en draaikiepramen. Daarnaast is alu ook erg geschikt om grote, elegante schuifpuien te realiseren, omdat het grote overspanningen kan dragen.
 • Zichtbaarheid profielen: vind je het storend dat de profielen van je schuifpui zichtbaar zijn? Of streef je echt naar een minimalistische look? Dan zijn onzichtbare profielen een echte must-have. Je ramen- en deurenspecialist vertelt je graag alles over de verschillende designmogelijkheden.
 • Kleuren: bij aluminium denk je misschien aan zwart, maar de mogelijkheden zijn zoveel diverser. Kies uit kleurpoeders in verschillende RAL-kleuren om je slanke aluminium profielen een uniek karakter te geven.
 • Vormgeving: binnen het aanbod aluminium deuren en ramen heb je keuze uit verschillende stijlen. Bij ramen kies je bv. voor traditionele blokprofielen, strakke staalimitaties, … Bij deuren kan je dan weer naar hartenlust variëren in het uitzicht van de vleugel en het deurkader.
 • Hang- en sluitwerk: bij slanke aluminium kozijnen is een moderne strakke uitstraling ongetwijfeld een must. In dit geval is het mogelijk om voor verdoken scharnieren te kiezen. Ook de designs van deur- en raambeslag passen perfect binnen uiteenlopende stijlen

 

Laat je adviseren door een professional

Welke slanke aluminium kozijnen wil jij in huis halen? Ben je fan van een tijdloze, matte en zwarte uitvoering? Of mag het wat meer opvallen? Voor mooie kozijnen op maat zit je hier in ieder geval goed. Een specialist luistert naar al jouw vragen en houdt rekening met je wensen.  Kom in contact met een vakspecialist actief in je regio.

 

slanke schuifpui

 


VRAAG 3: hoeveel kosten slanke aluminium profielen?

Aluminium is vanwege z’n vele voordelen niet goedkoop. Het kostenplaatje hangt hoofdzakelijk af van factoren zoals de grootte van het project (in m²), het ontwerp, de afwerking en het type beglazing. Hieronder vind je alvast enkele richtprijzen terug:

Type aluminium kozijnPrijs per m² (excl. btw, incl. plaatsing)
RamenGem. € 250 à 550
SchuifpuiGem. € 1.100 à 1.500
BinnendeurGem. € 1.000 à 1.600
BuitendeurGem. € 1.700 à 2.200

BELANGRIJK: dit zijn richtprijzen voor standaard realisaties van slanke aluminium kozijnen. Hoe complexer en unieker jouw ontwerp, hoe duurder. Onze tip? Vraag meerdere offertes op maat aan voor jouw project. Zo kan je niet alleen prijzen, maar ook adviezen, stijlen, eerdere realisaties, uitvoertermijnen, … met elkaar vergelijken. Benieuwd? Kom gratis in contact met specialisten actief in je buurt en vraag jouw offertes aan.

 

TIP: druk de kosten met financiële voordelen!

Voor de aankoop van ramen of deuren in aluminium moet je flink wat budget neertellen. Gelukkig kan je onder bepaalde voorwaarden genieten van de ISDE subsidie als je kiest voor isolerende profielen met hoogwaardige beglazing. Lees hier meer over de verschillende subsidies voor kozijnen.

LET OP: één van de premievoorwaarden is dat je samenwerkt met een ramen- en deurenspecialist. Die ontmoet je via ons contactformulier.

 

slanke aluminium kozijnen

 


VRAAG 4: waarop letten bij het plaatsen van aluminium kozijnen?

Heb je besloten om slanke aluminium kozijnen te plaatsen? Hou dan nog even rekening met de volgende aandachtspunten:

 • Beglazing: nieuwe ramen voorzie je idealiter van kwalitatief isolatieglas. De meest voor de hand liggende keuzes zijn hoogrendementsglas (HR++) of triple glas (HR+++).
 • Binnen- of buitentoepassing: kies voor geanodiseerd aluminium bij buitenschrijnwerk. Deze bewerkingslaag beschermt je aluminium ramen en deuren tegen roest.
 • Renovatie of nieuwbouw: bij het vervangen van bestaande ramen bij een renovatieproject is het belangrijk dat de nieuwe kozijnen in de opening passen. Afhankelijk van jouw wensen komen hier nog kleinschalige afbraakwerken aan te pas. Een goede voorbereiding maakt hierbij het verschil.
 • Ventilatie: schrijnwerk moet niet alleen aan strenge isolatie-eisen voldoen, maar bepaalt ook de kwaliteit van het binnenklimaat in je woning. Daarom zijn er verschillende ventilatiemogelijkheden voor ramen en deuren. Denk maar aan (on)zichtbare ventilatieroosters die passieve toevoer van verse lucht voorzien.
 • Budget: hoe complexer en unieker je ontwerp, hoe meer je project zal kosten. Zorg ervoor dat je vooraf een budget bepaalt. Zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan.
 • Design: het is mooi meegenomen als je nieuwe ramen en deuren met slanke, aluminium profielen qua design mooi aansluiten bij je interieur. Een ramen- en deurenspecialist denkt daarom graag met je mee en inspireert je met recente realisaties.
 • Wooncomfort: ten slotte zijn er nog allerlei extra’s verkrijgbaar die je wooncomfort aanzienlijk verbeteren. Denk maar aan bijpassende zonwering die je samen met je kozijnen kan laten inbouwen. Of een op maat gemaakte hordeur die perfect aansluit op je slanke aluminium profielen.

Vertrouw op een ervaren ramen- en deurenspecialist! Zo ben je niet alleen verzekerd van een mooie realisatie op maat, maar kan je ook vertrouwen op een vakkundige plaatsing. Interesse? Start hier je aanvraag.

 

aluminium kozijnen slank profiel

 


VRAAG 5: zijn er alternatieven voor slanke aluminium profielen?

Toch niet helemaal overtuigd van de voordelen van slanke aluminium kozijnen? Of ben je benieuwd of je die hedendaagse strakke look ook kan realiseren met andere materialen? Dan kan je kiezen voor:

 

OPTIE 1: PVC-aluminium combinatie

Tegenwoordig bestaat er ook een duurzame combinatie van PVC met aluminium.  Aan de buitenzijde van de PVC kozijnen wordt dan een aluminium schaal opgebouwd. Zo krijg je dezelfde look en feel van aluminum, maar met de kwaliteiten van kunststof. Kan je slanke kunststof kozijnen laten maken? Dat is afhankelijk van de fabrikant en de glasvezelverbinding in de alu-PVC.

Prijs: vanaf € 360 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Start hier je aanvraag.

 

OPTIE 2: staal

De minimalistische slanke kozijnen van aluminium zijn eigenlijk een manier om stijlvolle stalen realisaties te imiteren. Stalen kozijnen zijn namelijk het pronkstuk in hedendaagse interieurs en zijn vooral populair als lichtrijke binnendeuren of elegant raamwerk. De luxueuze en industriële uitstraling, de levenslange kwaliteit, de talloze vormgevingsmogelijkheden, … zijn echter wel prijzig.

Prijs: vanaf € 1.100 per m² (excl. btw, incl. plaatsing). Start hier je aanvraag.

 

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.