Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
KIJK OP KOZIJNEN Een klare kijk op aluminium en kunststof kozijnen
KIJK OP KOZIJNEN

Kozijnen en ramen plaatsen

Een kozijn is elementair, voor zowel de uitstraling van uw woning als de kwaliteit van de isolatie en het glaswerk. Zeker als u houten kozijnen heeft, dan zult er voor moeten waken dat deze goed onderhouden blijven. Het schilderwerk moet in orde zijn, om te voorkomen dat de kozijnen gaan rotten. Een alternatief, het kunststofkozijn, kent minder onderhoud, maar zal over het algemeen een minder mooie uitstraling hebben. Zeker in jaren ’30 woningen, zie je met name houten kozijnen.

Kozijnen

Parallel aan goede kozijnen, is het zaak om de ramen die daar in worden geplaatst, van de beste kwaliteit te laten zijn. Glas met een goede isolatiewaarde, kan helpen bij het verlagen van de stookkosten in de winter en het buiten houden van de hitte in de zomer. Daarnaast is het zo dat goed glas er voor zorgt dat de kans op een inbraak kleiner wordt: dubbel glas heb je minder snel ingegooid dan enkel glas.

Aandachtspunten bij het plaatsen van kozijnen en ramen

Hieronder vind je een aantal belangrijke aandachtspunten voor het plaatsen van ramen en kozijnen. Het is in ieder geval zaak het plaatsen van ramen en kozijnen over te laten aan professionals: het is specialistisch werk, dat je niet zo maar zelf kunt doen en waarvoor geldt dat je de expert die je er voor inzet makkelijk terug verdient.
Tip 1 – plan ver vooruit

Het is aantrekkelijker om in de zomer kozijnen te vervangen, dan in de winter. Simpelweg omdat het kouder is in de winter. Houd dus rekening met het moment waarop je de ramen en de kozijnen wilt laten vervangen. Daarbij is het overigens aan te raden ook financieel goed vooruit te plannen, want het vervangen en plaatsen van ramen en kozijnen is een dure grap. Reken op ongeveer € 750-900 per vierkante meter.

 

Tip 2 – vraag meerdere offertes op

In aansluiting op tip 1: zorg dat je een aantal offertes tot je beschikking hebt op het moment dat je de vervanging definitief wilt maken. Met die offertes kan je goed op prijs en op kwaliteit vergelijken en dat kan aanzienlijk in de kosten schelen.

 

Offertes voor kozijnen en deuren ontvangen?

Kies voor een gespecialiseerd vakman en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van maximaal 3 vakmannen actief in jouw buurt.